Fællesskab Igennem Træning

0,00 kr. 0.00% af 5.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Mads Møller Hansen @fitodense

medlem siden 26. april, 2019

Om projektet

STØT og gør en forskel for fællesskabet i Odense
Fællesskab Igennem Træning (FIT Odense) er et GRATIS træningsfællesskab i byens rum i Odense. Konceptet bygger på træning som middel til socialisering og fællesskab. Hvorfor betale i dyre domme for at kæmpe dig ned i et fitnesscenter, hvor kulturen mest indbyder til individuel træning indendørs? FIT Odense bruger byens rum, som giver anledning til kreativitet og fællesaktiviteter, som stimulere mere end den fysiske krop. Aktiviteterne foregår hver søndag formiddag kl. 11 - 12, og bliver instrueret af tre instruktører, som alle har en kandidatgrad i Idræt og Sundhed fra SDU Odense.


Da konceptet er GRATIS, og ønsker at forblive således, har vi behov for hjælp og støtte til at udvides. Vi har oplevet tilgang med flere brugere, hvorfor vi nu har behov for større volumen.
For FIT Odense, er musikken en essentiel del af træningen, da den både er en aktiv del af træningen, fremmer motivationen og bevægelsesglæden.
Eftersom vi hidtil har benyttet en lånt højtaler, som ikke længere er til rådighed efter udgangen af juni, står vi derfor og mangler midler til en ny solid højtaler, som kan tåle vind og vejr og samtidigt sikrer stort lydmæssig volumen, der kan omfavne det voksende fællesskab.

Ved at støtte konceptet sikrer du ikke bare at vi kan forblive et gratis tilbud i byens rum, men også at vi bedre kan kvalitetssikre aktiviteterne. Du er desuden meget velkommen til at tjekke tilbuddet ud og deltage i vores fællesskab igennem træning.  Følg vores facebook for information om placering for vores næste træning i byens rum. 

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer, folk, der står, himmel, sko og friluftsliv

HISTORIEN BAG FIT ODENSE
Fællesskab Igennem Træning (FIT Odense) blev stiftet i år 2017 af Jacob Tøibner og Mads Hansen. Som tidligere kollegaer i CSD Odense, og tovholdere for træningskoncept Optur, havde vi en indsigt i Odense Kommunes aktivitetstilbud for borgere med psykisk sårbarhed. Vi mærkede at populariteten for fællestræning steg, uden at vi havde mulighed for at øge kapaciteten. Dette var en frustration, som fik os til at overveje mulighederne.  


Da vi begge dyrkede boldspil, styrketrænede og studerede Idræt og Sundhed, var vi oplyste omkring mulighederne for selv at være fysisk aktive - og herigennem socialisere sig. Men hvad kunne man gøre for en borgergruppe, som ikke havde de samme fysiske og sociale forudsætninger, som et par idrætsstuderende? Det var tydeligt for os, at de traditionelle aktivitetsformer såsom badminton, fodbold og håndbold ikke imødekom udefrakommende voksne borgere uden forudgående mestringsevner. Dertil var der fitnesscentrene, som i høj grad bestod af kulturelle forestillinger om headset-træning med høj musik og individuel træning - altså ikke træning som tog hånd om udefrakommende. Undtagelsen kunne findes på fitnesshold, som foruden deres fancy navne var stuvet sammen i en oftest lille sal, hvori en instruktør instruerede i øvelser. At kunne socialisere sig her havde potentiale - dog ikke for dem som ikke kan/vil prioritere +250 kr. pr. mdr… Alt i alt, Odense manglede et rummeligt træningskoncept, som ikke kun var rummelige i fysisk forstand, men også imødekommende og troværdige.

For at imødekomme dette valgte vi selv at starte en ugentlig træning op. Vi dyrkede ofte selv træning i byens rum, og kunne se muligheder i de mange spots. Træning i byens rum havde ikke bare en enorm kapacitet, men gav også anledning til kreativitet og anderledes måder at indtænke bevægelse på.

FIT Odense er i dag et koncept, som ikke kun består af træning. I dag er FIT Odense et tilbud for alle i Odense, som ønsker at møde nye mennesker og være en del af noget fantastisk. Og FIT Odense er fantastisk! At kunne tilbyde gratis træning én gang om ugen, som er udformet og instrueret af idræt og sundhedsuddannede, og som foregår på vilkår, hvor alle kan være med - det er fantastisk! 

Tak for din interesse og støtte 

Maya, Jacob, Martin og Mads

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, sko, basketballbane og friluftsliv
Partnerskaber