Projekt Vandværket

0,00 kr. 0.00% af 30.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Kim Juul Larsen @4354261009

medlem siden 8. april, 2019

Om projektet

Projekt Vandværket

Projekt ’Vandværket’ laver  vi for at fremme samvær, sundhed, turisme samt forskønnelse af af vores dejlige lokalområdet Fjelsted/Harndrup.

Lidt om projektet

Harndrup har en smuk gennemførsel af Rugårdsvej, som snor sig igennem byen. Efter Humlemagasinets smukke klassiske have på Rugårdsvej findes den gamle Vandværksgrund (Rugårdsvej 60), som ligger op til Rugårdsvej 62, der er ryddet med støtte fra nedrivningspuljen.  Begge grunde står helt tilgroede og skæmmer bybilledet betydeligt samt hovedfærdselsåren gennem Harndrup.

Projektet har et bredt folkeligt fokus og kommer mange borgere til gode gennem by forskønnelse og fællesskab. Motionister kan fitness-træne, borgere der går en tur kan sætte sig på bænke med udsigt til Harndrup Å.

Via eksisterende stisystem eller cykelsti får Børneuniverset direkte tilgang til Vandværket og kan benytte det som udflugtsmål for de mindste og motion for de større klasser. Børneuniverset har som nyt tiltag oprettet idrætslinje og har udtrykt stor interesse i udendørsfitness på Værkværket.

Vandværket vil være et længe savnet udflugtssted for områdets  dagplejere med deres dagplejebørn, hvor de kan medbringe madpakke, kikke på åens dyr mv. Tilsvarende vil bænke på Vandværket ved den smukt ristende å give borgere et sted til samling, fordybelse og udøvelse af træning af forskellig slags.

Vandværket ligger ud til Rugårdsvej, der er margueritrute, som mange cykelturister benytter om sommeren. Cykelturisterne stopper ofte ved Harndrup Daglig Brugs, men der er i dag ikke nogle steder, de kan nyde et velfortjent hvil, hvilket Vandværket vil kunne tilbyde. Vandværket ligger 100 m fra Brugsen. Fra Rugårdsvej er der direkte adgang til Vandværket. Tilsvarende vil Vandværket kunne benyttes af de mange cyklister, der kommer gennem Harndrup. Her vil man kunne benytte vandposten samt cykelpumpe. Over for Vandværket ligger turistattraktionen Humlemagasinet, som har flere haveanlæg, skiftende udstillinger og diverse arrangementer (15.000 besøgende i 2014). Vandværket kan her benyttes af de besøgende til at sidde i ro og fordøje de mange indtryk.

Vandværksgrunden har en god beliggenhed og gode forudsætninger for at udgøre en glimrende rasteplads for cykelturisme beliggende i et attraktivt miljø og varieret terræn og vil kunne indgå i den vækststrategi, som Destination Fyn står i spidsen for, hvor målet er at få flere udenlandske cykelturister til Fyn. Målet er at sikre en omsætning på cykelturisme alene på 200 millioner ekstra i 2020 om året. Vi har været i dialog med Destination Fyn, som udtrykker, at projektet er direkte i tråd med det de arbejder for – at gøre Fyn attraktivt for cykelturisme.

Overordnet er målet med projekt ’Vandværket’ at skabe et sted, der kan være samlingssted for alle aldre. Fjelsted, Harndrup og Fjellerup ligger med 2-4 km afstand og deler i dag blandt andet skole.

 

Projektet er allerede støttet af Nordea, LAG-Mank, Fionia fonden. Friluftsrådet, Lokale og anlægsfonden, Landdistrikdspuljen med i alt kr. 876.000.  Det vi mangler nu er jeres hjælp til indsamling de sidste midler for at kunne sætte projektet igang.  Vi mangler kr. 60.000 og idet vi forventer bevilling fra andre søgte fonde søger vi med denne indsamling 30.000 kr.
Partnerskaber