Om projektet
Hvem er jeg: jeg er autodidakt kok og kogebogsforfatter. Jeg har udgivet mere end 22 kogebøger, der alle har smag, sanselighed og sundhed i højsædet. Jeg har i mange år arbejdet med mad som medicin, og jeg har en holistisk tilgang til mad og sundhed, når jeg kreerer opskrifter. Jeg brænder for at vise mine læsere, hvilke små mirakler de rette råvarer kan gøre for både krop og sind.Hvorfor beder jeg om støtte: Jeg står i den situation, at jeg har måttet starte helt forfra med min søn både hvad bopæl og økonomi angår, og selvom jeg har masser af idéer til nye spændende opskrifter, så har jeg hverken økonomi eller udstyret til at teste opskrifter lige pt.,bl.a. fordi jeg har mistet en stor del af mit køkkenudstyr, råvarer og regi.Før jeg endte i denne situation havde jeg flere spændende kogebøger på tegnebrættet og jeg havde planlagt at starte en blog op hvor jeg kan dele mange af mine opskrifter, inspiration og tanker på engelsk så også alle mine engelsksprogede følgere kan få glæde af mine opskrifter på daglig basis.Idet solen skinner, der er sommer i luften, og det er det perfekte tidspunkt at booste dine sunde vaner på, tilbyder jeg derfor flere af mine e-bøger og fysiske bøger de næste måneder til en yderst favorabel pris. Jeg har oprettet denne crowdfunding med hjælp fra mit fantastiske forlag Muusmann, hvor du kan donere et beløb til mig og få en eller flere e-bøger eller fysiske bøger til gengæld.I bøgerne vil der fx være opskrifter som dem her nedenfor. 95% af mine søde opskrifter laves uden brug af raffineret sukker, men lige 'After dinner mints' kan kun laves med rigtig flormelis og de smager himmelsk og passer bare så godt til sol, sommer og feriehumør. Ellers er opskrifterne fortrinsvis mælke- og glutenfri og der er mange veganske opskrifter iblandt:After dinner mints
Tilberedningstid: 20 minutter. Mængde: ca. 8 stk.
250-300 g chokolade min. 70 %
1 æggehvide fra et stort æg
230 g flormelis
3 dråber essentiel pebermynteolie (til oral indtagelse)
1/8 tsk blå spirulinapulver*
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Læg bagepapir i bunden af en form eller på en stor tallerken. Hæld halvdelen af chokoladen på papiret og fordel det i et tyndt lag. Det skal være maks. 2-3 mm tykt. Sæt formen i fryseren.
Rør æggehviden godt igennem og tilsæt halvdelen af den sigtede flormelis. Rør det et minuts tid, bare ved håndkraft med en ske, og tilsæt så pebermynteolie og spirulinapulver. Når det er rørt ud i blandingen, tilsætter du resten af sukkeret og rører grundigt et par minutter.
Fordel blandingen på chokoladebunden og sæt det tilbage i fryseren. Når det er stivnet, hælder du resten af chokoladen over, fordeler det med en paletkniv og sætter det tilbage i fryseren, hvor du lader det stå, til det skal spises. Bræk eller skær den i stykker ved servering.
*Blå spirulinapulver er faktisk ret sundt, men her har jeg kun brugt det for den smukke farves skyld. Du kan sagtens undlade det, bruge den grønne version eller en sund frugtfarve i stedet. Det kan bl.a. købes på
www.greengoddess.com.
Grøn powerdrik med matcha
Tilberedningstid: 5 minutter. Antal portioner: 2 store glas - vegansk
1 avokado, ca. 100 g kød
2 håndfulde (baby)spinat, ca. 50-75 g
1 håndfuld mynte
4 store bløde medjouldadler uden sten, ca. 80-100 g
5 dl hjemmelavet cashewnødde- eller mandelmælk*
3 tsk matcha
½ tsk vanillepulver, kan udelades
Udsten og skræl avokadoen. Skyl og slyng spinat og mynte. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til du har en lækker cremet drik. Tilsæt evt. lidt mere nøddemælk hvis du synes den er for tyk og lidt mindre hvis du vil spise den som powerbowl. Her kan du så drysse lidt forskelligt på som fx gojibær, kakaonips, friske bær, ristet kokos og/eller ristede hempfrø.
*du kan også sagtens bruge en købt usødet plantemælk, den smager bare ekstra lækkert med hjemmelavet mælk i.
Chokoladehjerter i 3 varianter
Tilberedningstid: 10 minutter. Afkølingstid: 1 time. Antal: ca. 16-18 stk - veganske og glutenfri
125 g kakaosmør
85 g cashewnøddesmør*
50 g (koldslynget) honning, alternativt ahornsirup
¼ tsk vanillepulver, kan udelades især hvis farven ønskes så lys som muligt
til lyserød chokolade:3 tsk frysetørret hindbær
4 tsk rødbedekrystaller**
til grøn chokolade:1 tsk matcha
4 dråber pebermynte essentiel olie (vær sikker på at du bruger en til oral indtagelse)
Smelt kakaosmørret i vandbad. Blend derefter kakaosmør med cashewnøddesmør, honning og vanillepulver til det er cremet. Den hvide variant tager ingen tid at blende. Den lyserøde skal blendes lidt før krystallerne blendes godt nok ud i massen.
Hæld massen i små forme (jeg bruger silikoneforme) og sæt dem i fryseren eller på køl til de er faste. Du kan også sætte hele massen på køl og forme den til kugler, når den er fast nok til det. Så kan du fx trille dem i matcha, kakaopulver eller hvad du nu har lyst til.
Du kan også overtrække chokoladerne med mørk chokolade.
De holder sig en uges tid på køl og et par måneder på frost.
*Den fra Rapunzel er rigtig god. **Panacea laver en øko version som fås i de fleste helsekoster.
Hvornår får du dine bøger ? Så snart kampagnen er færdig 31. august 2019 sørger jeg for at sende e-bøger og fysiske bøger ud til alle jer, der har doneret. Derfor er det vigtigt at I angiver hvilke bøger I ønsker og jeres kontaktdetaljer.