Fra Gedser til Skagen i elkørestol

0,00 kr. 0.00% af 40.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Peder Stausholm @stausholm

medlem siden 20. maj, 2019

Om projektet

Jeg søger penge til en dokumentarfilm.

Mit projekt går ud på, at jeg vil køre fra Gedser til Skagen, og filme en dokumentar på vejen. Det lyder måske lidt kedeligt. Men jeg kører den i min elkørestol fra 1. til 31. juli i år, med min hund Jackie, min hjælper og min fotograf. Jeg har cerebral parese, og har siddet i min kørestol næsten hele mit liv. Præmissen for turen er, at jeg vil indkvartere mig hvor jeg kan. Hos folk jeg kender, og lærer at kende undervejs. Jeg har telt med til de nætter, hvor jeg måske må klare mig med det.

Det bliver en hård tur. Der skal tilbagelægges ca 30 km pr dag, da turen jeg kører er målt ud til lige under 1000 km. Så det er fremad uanset vejr og vind og andre udfordringer. På grund af mit handicap bliver selv små hverdagsting, som at komme i bad, spise, sove, ja selv det at køre så langt, til store udfordringer, der skal overkommes med kreative løsninger, nødløsninger og skøre løsninger. Det bliver ikke let. Men det skal det heller ikke være.

Det skal selvfølgelig ikke bare være hårdt. Jeg vil mærke og vise glæden ved at tage “vilde” beslutninger, og føre dem ud i livet.

 

Mit navn er Peder Stausholm. Jeg er lige fyldt 60. Jeg bor i Nordhavn med min mand, som er forfatter og også er kørestolsbruger og min hund Jackie. Min mand og jeg er ikke sjældent blevet kaldt excentriske for vores æstetik og måde at være i verden på, men det har vi det helt fint med.

Jeg arbejder og har arbejdet i handicaporganisationer i mange år, hvor jeg prøver at bedre forholdene for handicappede. Jeg har været lokalpolitiker, freelance journalist, uden at have nogen uddannelse i det, været grafiker, og en meget kort periode været kontoransat.

 

Min rejse har arbejdstitlen “Jamen, jeg vil!” Det er en sætning jeg har måttet gentage mange gange gennem livet. Både overfor andre og mig selv. Jeg besluttede mig som ganske ung for, at mit handicap ikke skulle styre mit liv. Heller ikke nu, hvor mit cpr-nummer giver mig lidt ekstra udfordringer, som min fysioterapeut kalder mine skavanker. Med denne rejse, og dokumentarfilmen vil jeg gerne videregive mit budskab til andre, både handicappede og ikke handicappede – at vi øver os i at svare med et ”Jamen, jeg vil!”, når nogen fortæller os, at der er ting vi ikke kan. Det er derfor, at jeg vil lave en dokumentar. For at nå så langt ud som muligt.

Jeg er så heldig at have den internationalt anerkendte fotograf Kennet Havgaard med på noget af turen. Vi har et godt samarbejde, og er enige om, hvad vej vi skal. Derudover vil jeg erhverve mig et GoPro-kamera, som jeg selv vil lave mange optagelser på, som kombineret med Kennets optagelser skal udgøre den endelige film.

Til rejsen har jeg brug for penge til at betale transporten af mine hjælpere og fotografen, og noget udstyr (f.eks. GoPro-kamera og transportabel lift). Alt hvad jeg kan få over dette beløb bliver brugt til videre arbejde med filmmaterialet. Det er en dyr og langvarig proces, at give filmen den kærlighed, den trænger.

Jeg håber I vil være med til at føre min drøm ud i livet!

 
Partnerskaber