Kandis-Johnny synger om abstrakt kunst

0,00 kr. 0.00% af 10.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Anine Thomsen @3476421012

medlem siden 10. juli, 2019

Om projektet

Kandis-Johnny og abstrakt kunst
Den kendte dansktopsanger giver musikalsk omvisning på
Sorø Kunstmuseum til september


Hvad har dansktop og kunst på et kunstmuseum med hinanden at gøre? Normalt ikke ret meget. Men Kandis-Johnny og musikeren Søren Mølstrøm har sat sig for at se, hvad der sker, når de to verdener mødes. Derfor har de skrevet fire nye popsange om abstrakt kunst fra Sorø Kunstmuseums samling.

Med din hjælp går de for første gang rundt på museet den 1. september 2019 og synger og spiller de nye sange foran de udvalgte kunstværker til en helt særlig intimkoncert.

Vi har brug for din støtte for at kunne realisere dette unikke møde mellem to vidt forskellige verdener. Du kan bl.a. støtte ved, allerede nu, at købe en af de få billetter til 225 kr., og sikre dig en plads tæt på malerierne og de to musikere, når det går løs. Billetter kan købes på Billetto.dk: (https://billetto.dk/search?text=sor%C3%B8%20kunstmuseum )

Du kan også støtte projektet med et beløb her på Boomerang. Beløb mellem 20-99 kr. får et kæmpe tak for støtten og beløb fra 100 -1999 kr. giver adgang til at se med via live-streaming. Du kan også støtte med beløb fra 2000 kr. og få synlighed for dig/din virksomhed.
Herudover kan du hjælpe os ved at fortælle om vores projekt til alle, du kender – også på de sociale medier,
Under alle omstændigheder vil din støtte være med til at virkeliggøre en helt ny slags musikalsk oplevelse, der får to umiddelbart meget forskellige dele af det danske samfund til at mødes og skabe noget nyt sammen. Du hjælper et hidtil uset projekt, der forhåbentlig også kan inspirere andre til i højere grad at række ud og bygge bro på tværs af forskellige verdener.

Baggrund og vision
"Ideen til projektet opstod, fordi jeg var træt af den her konfliktfyldte debat om folket og eliten, land og by osv. fortæller initiativtageren til projektet Søren Mølstrøm fra kunstnergruppen "Kunst ud til Folket", "derfor ringede jeg med min ide til Johnny Hansen fra Kandis og spurgte, om han ville være med til at synge popsange om abstrakte malerier. Og Johnny, han sagde ja med det samme".

Men allerede inden samtalen med Johnny havde Søren været i kontakt med Helle Brøns, museumsinspektør fra Sorø Kunstmuseum. Hun var meget interesseret i de jordnære og folkelige sange og fortællinger om kunst, som de laver i "Kunst ud til Folket". For der er mange kunstnere, der er inspireret af populærkulturen, men ikke når ud til et bredt publikum. Hun spurgte, om Søren også kunne skrive sange om abstrakte værker, som består af geometriske figurer som firkanter og cirkler.
Derfor var den første sang Johnny og Søren gik i gang med at skrive en sang om et maleri af en rød og en blå firkant, som er malet af kunstneren Albert Mertz. Sangen kom til at handle om, hvordan de to firkanter har valgt at blive sammen i maleriet på trods af, at de er så forskellige. Siden er det blevet til tre sange mere bl.a. en sang om en abstrakt skulptur af Gunnar Aagaard Andersen, som godt kunne ligne et parcelhuskvarter og en sang om et Paul Gernes-maleri af en masse cirkler, der godt kunne være et symbol på det at være far.

Hvor langt er vi
Lige nu mangler vi økonomisk støtte til at komme i mål med at kunne afholde og dokumentere koncerten.
Køb en billet via Billetto.dk til 225 kr. til Danmarkspremieren d. 1. september på Sorø Kunstmuseum eller støt os og projektet med en donation her på Boomerang.

Tid og sted
Sorø Kunstmuseum, foran de fire værker den 1. september 2019 kl. 17 og 18.
Partnerskaber