Rasmus Johansen fra Fly

0,00 kr. 0.00% af 25.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet

Om projektet

På mit lille sted – Flyfabrikken.nu, der ligger en spytklat fra Jeppe Åkjærs barndomshjem – går vi ind for, at man har noget på hjerte. Både i vores lille cirkusklub, i de grundtvig-koldske arrangementer vi laver og ikke mindst i de skævbenede sange jeg skriver som Rasmus Johansen fra Fly.

Der er overordnet set to typer sange som jeg er meget optaget af at skrive i øjeblikket: (1) Sange om parforholdet og (2) sange med et indhold, som jeg brænder for at debattere (i folkebevægelsens navn).

Grundlæggende arbejder jeg ud fra temaer, når jeg skriver mine sange, men min tilgang/metode er humanistisk – altså forsøger jeg at anskue verden fra flere sider. Dermed ønsker jeg altså ikke at agitere, men snarere at igangsætte en dialog med lytteren og blandt mennesker i øvrigt.

Inspirations-wise kigger jeg gerne “de store svenskere” over skuldrene: fx. Cornelis. Dog er både Benny Andersen, Dan Turèll og Niels Hausgaard også store forbilleder; i hvert fald rent tekstskrivningsmæssigt. M.h.t. den musikalske inspiration, så er jeg meget eklektisk!

På nuværende tidspunkt har jeg 20-30 sange liggende, som jeg ønsker at indspille og udgive på en dobbelt LP i 2020. Visionen med denne indspilning er at skrive et show, som jeg vil teste på mit eget lille spillested her på Flyfabrikken.nu (i hjertet af Jylland) i 2020 – jeg håber naturligvis på at kunne folde dette lille show ud andre steder også.

Motivation
2019 er året hvor Niels Hausgaard fylder 75 år og da hans første plader – efter min mening – er noget af det allerfineste den danske musikkultur er i besiddelse af, da falder det mig også naturligt at ”markere” dette med en udgivelse. Jeg har brugt de sidste år på at studere hans musik og jeg synes roligt man kan sige, at han har dannet skole (i hvert fald rent tekstmæssigt). Derfor har jeg i det seneste års tid også stukket en føler ud på Facebook, hvor jeg – (bl.a.) inspireret af hans forskrifter for sangskrivning, men med egne kompositioner og budskaber – har distribueret sange med glimrende succes. Flere af sangene har opnået både 400, 600 og 800 delinger og mere end 500.000 har set på “Rasmus Johansen fra Fly”. Altså er der interesse for denne ”form”, men også for det helt basale i musikken: Den vilde mand, det polemiske ord og det råt spillede instrument. Så ja; herudaf vokser hele motivationen for dette projekt!

Om mig
Som dreng elskede jeg at bygge fly, sæbekassebiler og flitsbuer af træ, men legebarnet er heldigvis ikke gået tabt. På Flyfabrikken – hvor jeg altså nu bor – “bygges” stadig, men oftest med andet end affaldstræ: Her konceptudvikles, projektudvikles, laves festivaler, designes, udbydes offentlige koncerter, kreeres udstillinger, skrives, oplyses, tænkes i børn, leges, udvikles mennesker, udtænkes filmideer, produceres radio, samarbejdes med institutioner og meget meget mere. Men – ikke mindst – skriver Rasmus Johansen fra Fly altså også disse sange og måske kender I ham/mig også fra tidligere, hvor han/jeg som Telestjernen udgav 3 CD´er og 3 LP´er og roterede flittigt rundt i alt fra P3 til P6 på DR!
Partnerskaber