Teenagere med diabetes type 1

0,00 kr. 0.00% af 40.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Line Hummel @1456083453

medlem siden 30. december, 2020

Om projektet

Hjælp Teenagere med at få et bedre liv med diabetes T1 ved at få igangsat dette pilotprojekt. I dag mangler der et tilbud til de unge, mens der er stor fokus på at hjælpe de mindre børn med denne kroniske sygdom. Teenagere må ikke glemmes/bagatelliseres, da de også skal håndtere de almindelige teenager ting; skole/uddannelse, venner, kærester og alt det andet samtidigt med, at de skiller sig markant ud, på grund af deres sygdom. Hjælp mig med at dokumentere, at vi sammen kan give disse teenagere et tilbud, som kan styrke deres selvværd og lærer dem, at T1 ikke bliver en forhindring i deres liv.

Baggrund for pilotprojektet

Flere unge får konstateret Diabetes Type 1 og tallet er stadig stigende. Der er endnu ingen, der ved hvorfor dette sker, men alle er enige om, at det er livsnødvendigt at passe sin diabetes, hvis man skal undgå følgesygdomme. Der er en forhåbning om, at følgesygdommene vil blive færre, da der er så mange gode produkter på markedet, sammenlignet med tidligere.

Men faktum er; at alle hjælpemidler stadig kræver, at brugeren vælger, at tage hensyn til sin diabetes. Der er ingen midler på markedet, der overtager din insulinproduktion, så brugeren bare kan leve sit liv, som han/hun vil. Derfor er det nødvendigt at man, med Diabetes Type 1, vil leve livet med sygdommen som en ven og ikke en modstander. Det er vigtigt, at man vil tage ansvar for sig selv og sit helbred.

Her ser jeg en gruppe teenagere, der kunne falde igennem, fordi der ikke er en direkte konsekvens, ved ikke at passe sin sygdom, lige nu og her, men følgesygdommene som voksen, kan til gengæld være invaliderende og i værste fald forsage dødsfald. Statistikkerne viser faktisk, at dødsfald for unge med Diabetes er tre gange større, end for resten af Danmarks unge. Jeg ved, at teenagere slet ikke er klar mentalt, til at tænke konsekvens, fordi hele deres hjerne og krop er programmeret til at flyve fra reden og finde ny kommende partner, nye græsgange. Derfor er det vigtigt, med et stærkt fundament, en stærk selvfølelse og et stærkt selvværd.

Som mor til en teenager, der fornyligt har fået konstateret diabetes Type 1, føler jeg, at dette er en gruppe, der skal have hjælp til at ville elske sig selv og sin krop, for kun derfor, vælger de at passe på sig selv hele livet. Derfor har jeg sammensat et tilbud, som jeg kalder Camp Teenage Type 1, og det skal testes med dette pilotprojekt.

Formålet med Camp Teenagere Type 1 ( CampTT1 )

De unge teenagere skal få oplevelsen af, at leve med Diabetes Type 1 (T1) ikke bliver en forhindring i deres liv. De skal få en følelse af, at deres oplevelser har gjort dem stærkere og give dem mod til at møde nye udfordringer, fordi de ved, at de er stærke mennesker, som har fået øje på egne styrker og kvaliteter. De skal vide, at det at leve med en sygdom, ikke behøver at gøre dem svagere, men kan gøre dem stærkere. Camp TT1 skal styrke deres selvværd og give dem øvelser, der giver dem en større selvfølelse. En selvfølelse der bliver forankret i deres selv. De skal leve med en tro på, at kunne mestre deres liv. Deres selvværd og deres selvfølelse er indgangen til selvkærlighed.

Som T1 er det vigtigt at have lyst til at passe på sig selv.

De unge skal have lyst til at tage de hensyn, de er nødt til at tage, for at leve med T1 uden evt. følgesygdomme. Vi kan ikke få dem til at passe på sig selv med forbud og advarsler, måske for en tid, men det er ikke holdbart i længden. Det vil i sidste ende ikke blive overholdt igennem denne teenageperiode, hvor alle andre frustrationer, valg af uddannelse, venner og kærester vil være de største livsopgaver de unge står over for. Teenagealderen er en sårbar periode, og for et barn med T1 har det store konsekvenser, hvis de vælger ikke at passe deres diabetes.

Når de unge ved, at de er helt rigtige, lige netop som de er, kan de styrke deres selvværd, styrke deres livsmestring og ønsket om at passe på sig selv vil komme indefra.

Derfor er det en vigtig ungegruppe at arbejde med.

Medicinen kan ikke stå alene i deres behandling, fordi så vil de unge være afhængig af deres forældre eller noget personale for at tage vare på sig selv. Selvom det er dejligt, som forælder at være uundværlig, så er det alle forældres ønske, at deres barn skal mestre -og ikke mindst elske livet.

Praktiske oplysninger om Camp TT1

Du kan læse mere om Camp TT1 på min hjemmeside, hvor tilmeldingen er igangsat.

https://www.hestekraefter.com/pilotprojekt-camp-tt1-hestekraefter-til-teens-med-diabetes-type-1/

Formålet med pilotprojektet

Vi er nødt til at bevise, at disse teenagere får det bedre og har lettere ved at passe på sig selv til trods for deres kroniske sygdom. De vil altid skille sig ud fra mængden, men de kan bruge det aktivt til at mestre livet. Når dette pilotprojekt er færdigt, vil der udarbejdes en rapport, som dokumenterer resultaterne af Camp TT1. Kurset vil være gennemtestet og det vil være muligt at gennemføre det på stor skala. Dette pilotprojekt er essentielt for at få opbakning fra sygehusvæsnet og kommunerne til at gennemfører Camp TT1 på hele Sjælland. De kræver dokumentation for at teenagerne ønsker dette tilbud og at de får gavn af det. Afslutningsrapporten vil illustrere det og bane vej for et storstilet projekt, der vil give statistisk bevis for at de unge har glæde og gavn af Camp TT1.

Økonomi

Vi har brug for fagfolk og 4 fulde kursusdage med deltagerene for at opnå det ønskede resultat og det koster 54.000kr.

For at være sikker på ”Full commitment” fra deltagerne, skal de yde en egenbetaling. Her kan du dog ”sponsere” et barn ved at bidrage med minimum 2.000kr. Mit firma Hestekræfter vil selvfølgelig gerne sponsere 10.000kr og det betyder, at vi har et samlet budget på 40.000kr for at give 4-6 teenagere et fantastisk forløb og få indhentet dokumentationen.

SAMLET BUDGETkr. 54.000
UDGIFTERAllokering %Anslået OmkostningerFaktisk Omkostninger
Kostvejleder19%10.000kr. 0
Underviser30%16.000kr. 0
Hjælpe-underviser11%6.000kr. 0
Leje af lokaler, arealer og heste19%10.000kr. 0
Undervisningsmaterialer4%2.000kr. 0
Forplejning11%6.000kr. 0
Fotograf7%4.000kr. 0
Egen betaling fra deltagere-7%-4.000kr. 0
Sponseret af mit firma Hestekræfter-19%-10.000kr. 0
Total100%kr. 40.000kr. 0

 

Vigtigt at vide om Crowdfunding

Crowdfunding er et alt-eller-intet koncept. Pilotprojektet igangsættes kun, hvis vi opnår at indsamle 40.000 kr. De donerede beløb står på en spærret konto i en bank og først når indsamlingsperioden er slut overføres pengene til pilotprojektet. Når vi ikke det fulde beløb aflyses indsamlingen og alle får deres indbetalte bidrag tilbage minus et gebyr på 5%.

Crowdfunding reguleres af Finanstilsynet, idet der er pengetransaktioner involveret. Det har den betydning for dig, at du skal oprette en profil på hjemmesiden, når du vil donere et beløb. Det vil sige, at du som minimum skal oplyse dit fulde navn, din e-mail og din fødselsdag.

1000 tak for din tid. Jeg håber, du vil støtte projektet økonomisk.

PS: Det er også en hjælp, at du spreder budskabet i dit netværk.

 
Partnerskaber