NEST

2.420,00 kr. 8.07% af 30.000,00 kr.

8

crowdfunders
udløbet
Anne Maria Udsen @9405186757

medlem siden 14. april, 2020

Om projektet

Håbet er lysegrønt og det samme er foråret derude. Jeg er bare så glad for, at jeg har fået tildelt et arbejdsophold på SVFK, Statens værksteder på Gammel Dok, som er en institution under Kulturministeriet. Her skal jeg udføre et særligt krævende værk, der kræver større kompleksitet og plads, hvor jeg har adgang til store maskiner. Opholdet er et særligt legat fra staten som en del af støtten til kulturlivet.

Værksted og rum i gæstelejlighed er gratis, men man betaler for materialer, konsulentbistand og leveomkostninger for de 3 uger at opholdet varer. Opholdet vil give mig de nødvendige rammer for, at jeg kan udføre en så stor og en kompleks opgave, så jeg kan udvikle mig formmæssigt og udvikle mig som kunstner! Projektet kalder jeg for NEST transfigured og der er tale om en stiliseret rede og et projekt, som handler om samlermani.  Værket udføres i en 3 ugers arbejdsperiode fra 30 oktober - 16 november 2020.

Værket Nest Transfigured tager naturen som gidsel i en usikker fremtid, hvor naturen snart har brug for en respirator.

Du kan hjælpe til for at opholdet bliver en realitet.  Jeg har virkelig brug for støtte til dette ophold, og alle bidrag er velkomne fra DKK 100 og op! Hver en krone tæller i ønsket om at nå målet på i alt 30.000 kr, så opholdet kan blive en realitet. Husk at der er incitamenter, så man giver et bidrag og får noget fint tilbage. 

Dette er et såkaldt flexible funding projekt. Det betyder, at dit beløb går til projektet uanset om indsamlingen når sit samlede projektmål eller ikke. Ved almindelige projekter på Booomerang kommer beløbet kun til udbetaling, hvis det samlede projektmål nås.

NEST transfigured

En stiliseret rede bygges op af bambusstokke, 7o cm højde og konstruktionen udgør en Ø3m cirkel og består af 40 cm lange rør. I reden skal der snedkereres tre store æg i forskellige træsorter.

Hele projektet er en personlig berettelse om vores gammelfar i familien, der samlede forbudte æg. Dele af samlingen indgår i udstillingen og temaet omhandler skrøbelighed og naturen som genstand for samlermani.

NEST  transfigured artikulerer menneskets overlegenhed, som rovdyr over naturen med et omvendt magtforhold,  hvor værket peger på en truende fremtid og kredser om dualismen mellem: tryghed – utryghed, frugtbarhed – ufrugtbarhed, det skønne – det uskønne, det skrøbelige – det uskrøbelige, det naturlige - det kunstgjorte. Værket NEST skal indgå i en installation med værket VOICES, som er en berettelse om rødders interne kommunikation og værket stiller spørgsmål til forholdet mellem kunst og forskning.

Anne Maria Udsen 

I min kunst undersøger jeg naturens iboende skønhed og skrøbelighed og menneskets omfattende og negative aftryk på miljøet, ofte i en parallelisering mellem naturens cyklus og menneskets livscyklus. Jeg arbejder med maleri, grafik, tegning og fotografi, og nu også skulptur i det konkrete projekt. I mit kunstneriske arbejde har jeg et stort behov for at eksperimentere, for at skabe nye indgangsvinkler til min billedverden og for at udvikle mine værker med mere komplekse og skulpturelle udtryk. Igennem de sidste 20 har jeg eksperimenteret med maleriets form og muligheder, bla. gennem brug af crossover-teknikker i form af kridt og oxideret bladmetal i kombination med oliemaling.

Se: www.annemariaudsen.com

BUDGET  Omregnet til DKK incl. moms.

Selve reden af bambus + rustfrit stål: Reden måler: Ø2,5m, H70cm. Der går næsten 8 m på en omkreds. Rundstokke af bambus +  stålrør installeres som  Plukke-pind eller Mikado. Reden bygges op i 4 sektioner og nejes sammen bla. med bambussnor. Materialer, værktøj, modeller: 1.000. 200 meter bambus + rustfrit stål:  10.000  

3 æg Sart æggeskal bankes ud i metal over en form af beton. Indkøb af metal og støbning af form, vejledning, silikone, beton, gips og indkøb af materialer: 7.000  

Fragt HSM Industri til Statens værksteder og fra HSM Industri til Statens værksteder + SVFK til Klippan Konsthall. 4.000 

Rejse, diæt, emballage. Rejsegodtgørelse debiteres og reguleres efter BKF og Statens takster. Anslået beløb:  8.000

 

 

 

 
Partnerskaber