Vores Tøj - Verdens Ressourcer: Tekstilindustriens Kompleksitet og Fremtid

70.730,00 kr. 117.88% af 60.000,00 kr.

196

crowdfunders
udløbet
Tekstilrevolutionen @8136737802

medlem siden 26. maj, 2020

Om projektet

Vi skal forstå problemerne for at løse dem


Det er efterhånden alment kendt, at tekstilindustrien er en problemfyldt branche, men problemerne er upersonlige, hvilket gør, at helt gennemsnitlige danskere som dig og mig ikke påvirkes direkte. Problemerne i industrien er gemt væk i lande på den anden side af kloden, hvor de rammer mennesker, vi ikke kender og naturområder, vi ikke har noget forhold til. Kun hvis vi forstår problemerne i dybden, kan vi løse dem, og skabe langsigtede løsninger med et positivt aftryk på verden.

Køb af dårligt produceret tøj har ikke et impact på os som forbrugere, på samme måde som dårlige fødevarer har en indvirkning på vores krop og sundhed. Når vi træffer dårlige tøjvalg, får vi hverken sukkerchok eller deller. Men VORES TØJ ødelægger VERDENS RESSOURCER, så der er brug for, at denne store forurenende industri, der alt for tit går under radaren, bliver ændret.

For at gøre det, skal man kunne gennemskue hvad der op og ned i denne komplekse industri. Det kan være svært, særligt på grund af mange myter og halve historier.

Med denne bog får du et solidt indblik i industrien, og du kommer til at forstå de strukturer, der fastholder branchen i en dårlig udvikling. Med det som afsæt giver vi dig forudsætningerne for at kunne træffe bedre, mere humane og mere skånsomme valg.

Vi kan ikke løse problemerne i denne komplekse industri uden at kunne forstå dem. Der er brug for den rigtige viden, de rigtige steder. Der er brug for at der bliver tænkt på tværs af aktører og fundet løsninger, der bringer os tættere på FNs verdensmål. Der er brug for, at forbrugere, politiske instanser og industrien alle sammen er en del af løsningerne. I bogen peger vi også på koncepter, der er undervejs eller er nødvendige for, at vi kan vende tekstilindustrien og skabe et bedre aftryk på verden. Et særligt afsnit er dedikeret til forbrugeren, der gerne vil træffe bedre valg fra i morgen. Bogen er skrevet i et letforståeligt sprog med referencer bag i, så man selv kan dykke dybere, hvis man vil.

Hvad går pengene til?


Vi søger din støtte til at få bogen i trykken. Vi vil printe den hos KLS Pureprint, der tilbyder et Cradle to Cradle certificeret produkt. Det koster lidt mere end normalt, men til gengæld er det den mest bæredygtige trykform, vi kan finde.
Bogen kommer til at blive udgivet på forlaget Multivers.

Stretch goals


Hvis der kommer flere penge end vores oprindelige mål, ved vi godt hvad vi vil bruge dem på.

Bogen kommer ud med det samme: 80.000

Bogen bliver indtalt som lydbog: 110.000

Bogen bliver oversat til engelsk: 200.000

Rewards


Her kan du se alt det, du kan få.

Hvem er vi?


Vi er Esben og Markus. Gode venner, kollegaer og sparringspartnere gennem lang tid. Projektet startede for længe siden i Esbens tekstiltrykkerfirma, hvor vi blev enige om, at der var for lidt tilgængelig viden om bæredygtighed i tekstilindustrien. Siden dengang har vi arbejdet hårdt for at gøre forbrugere, politikere og industrien klogere på tekstil og bæredygtighed, og hjælpe dem med at træffe mere bæredygtige valg. Det har vi i det sidste år gjort gennem den tekstilpolitiske tænketank Tekstilrevolutionen.

Tænketanken arbejder mod en tekstilproduktion og -forbrug med et positivt aftryk på verden. Vi vil starte en bevægelse blandt forbrugere, give lovgivere den nødvendige viden for at fremme bæredygtighed, og hjælpe industrien med at skabe de nødvendige løsninger.

Vores ledestjerne er, at industrien gør verden bedre i et miljøperspektiv og har et positivt aftryk de mennesker, der arbejder i industrien. Vi tror på at inspiration, oplysning, dialog og samskabelse, er de værktøjer, der skal bruges for at komme derhen. Tekstilindustrien har en enorm berøringsflade og der er brug for at sætte et eksempel i en international kontekst. Vores vision er, at gøre Danmark til det flagskib som andre kan tage inspiration fra.

Du kan læse mere om os på Tekstilrevolutionens hjemmeside. Hvis du vil følge med i hvad vi laver, så kan du:

Hvad nu hvis?


Hvis der ikke kommer nok penge ind i kampagnen, så får du dine penge tilbage.

Hvad nu hvis vi får flere penge end målet? Hvis så går resten af pengene mod at oversætte bogen til engelsk og til at indtale den som lydbog.
E-bogen
Minimumsbeløb 140,00 Bogen i e-bogs-format, sendt direkte til dig gennem det digitale univers.
Bogen
Minimumsbeløb 220,00 Til dig, der vil forstå tekstilindustrien, så du kan være med til at ændre den. Incl. fragt - men vi håber at du i stedet besøger os nørrebro og henter den :)
Bogen + Tekstilrevolutionen Mulepose
Minimumsbeløb 350,00 Til dig, der vil blive klogere på tekstilindustrien og gerne vil mindes om en af de mest centrale pointer mens du køber ind. Tryk kommer på enten en Neutral mulepose (som du skal love at bruge mindst 150 gange) eller et stykke tøj, som du selv tager med.
2 Bøger og 1 plakat
Minimumsbeløb 530,00 Til dig, der kender en anden, der også bruger tøj. Plakat af den illustration, du kunne tænke dig, printet på lækkert papir. Du vælger den når kampagnen er slut. Det gør du gennem en formular, som vi sender dig på en mail. I mellemtiden kan du kigge på hvilke plakater vi har, på vores hjemmeside. www.tekstilrevolutionen.dk/vores-toj-verdens-ressourcer Incl. fragt - men vi håber at du i stedet besøger os nørrebro og henter dem :)
Bogen + Tekstilrevolutionen Mulepose og 2 plakater
Minimumsbeløb 600,00 Til dig, der vil blive klogere på tekstilindustrien og hjælpe med at sprede budskabet. Tryk kommer på enten en Neutral mulepose (som du skal love at bruge mindst 150 gange) eller et stykke tøj, som du selv tager med. Plakat af den illustration, du kunne tænke dig, printet på lækkert papir. Du vælger den når kampagnen er slut gennem en formular, som vi sender dig på e-mail. I mellemtiden kan du se på hvilke plakater vi har her: www.tekstilrevolutionen.dk/vores-toj-verdens-ressourcer
Bogen med personlig hilsen + vanvittingt mange karmapoints
Minimumsbeløb 1.000,00 Til dig, der vil forstå industrien og sørge for at vi kan skubbe endnu mere end vi gør. (Og også vil have virkelig mange karmapoints)
Bogen med en personlig hilsen og en invitation til at komme i vores podcast
Minimumsbeløb 2.500,00 Til dig, der vil forstå indsutrien i dybden og snakke med os mens verden lytter. Vi er i gang med at starte en podcast. Den hedder Stof til Eftertanke og her kommer vi til at dykke ned i tekstilindustrien. Du bliver inviteret - men hvis du ikke har lyst, så er der ingen tvang.
20 bøger og 2 plakater
Minimumsbeløb 4.250,00 Til dig der vil hjælpe andre med at forstå industrien bedre. Del bøgerne ud og hæng plakaterne op for at blive mindet om de gode pointer. Plakat af den illustration, du kunne tænke dig, printet på lækkert papir. Du vælger den når kampagnen er slut gennem en formular, som vi sender dig på e-mail. I mellemtiden kan du se på hvilke plakater vi har her: www.tekstilrevolutionen.dk/vores-toj-verdens-ressourcer
6 bøger og en snak om hvordan din tekstilvirksomhed bliver grønnere
Minimumsbeløb 5.000,00 En stor håndfuld bøger til dig, der sidder i en mindre tekstilvirksomhed, der vil løbe forrest inden for bæredygtighed. Vi kommer ud til dig og åbner vores hjerner i en halv dag.
40 bøger og et foredrag og 3 plakater
Minimumsbeløb 16.000,00 Til dig, der vil sørge for at flere bliver klogere på industrien. Du får 40 bøger, og have et foredrag skræddersyet til dig. Du kan få inspiration her: www.tekstilrevolutionen.dk/foredrag-og-webinarer Plakat af den illustration, du kunne tænke dig, printet på lækkert papir. Du vælger den når kampagnen er slut gennem en formular, som vi sender dig på e-mail. I mellemtiden kan du se på hvilke plakater vi har her: www.tekstilrevolutionen.dk/vores-toj-verdens-ressourcer
Partnerskaber