FAR OG FAR I DEN NYE BØRNEBOG OM VEGA

5.094,00 kr. 101.88% af 5.000,00 kr.

16

crowdfunders
udløbet
marianne birkeskov @hjaltebogen

medlem siden 10. marts, 2017

Om projektet

FAR OG FAR I DEN NYE BØRNEBOG OM VEGA
Forældreskab er ikke længere kun forbeholdt heteroseksuelle. Det er der vel egentligt ikke noget nyt i - og så alligevel. Det har i en lang periode været de homoseksuelle kvinder, som har stiftet familie. Men i dag er der også mange homoseksuelle mænd, som ønsker at skabe deres egen kernefamilie, og flere har allerede fundet måden hvorpå, deres ønske kunne opfyldes.
I børnelitteraturen er der fortsat kun meget få bøger, hvor far og far er med som en del af kernefamilien, og netop derfor har onkel Oskar, hans kæreste Peter og lille Viggo fået en plads i den nye børnebog: Vegas onkel Oskar og verdens bedste gave.


STØT VEGAS ONKEL OSKAR OG HANS KÆRESTE PETER
Forfatter Marianne Birkeskov har skrevet en ny børnebog. Det er hendes tredje børnebog i regnbueserien Hjalte og Vega-bøgerne.
Den nye børnebog har titlen: Vegas onkel Oskar og verdens bedste gave. Den bliver illustreret af tegner Grith Vemming Oksen, der også har illustreret de to forgående børnebøger. Hjaltes første dag i børnehave og Vega leger mor, mor og børn.


HVAD HANDLER DEN NYE BOG OM?
Bogen handler om pigen Vega på 4 år. Hun skal besøge sin onkel Oskar og hans kæreste Peter. Onkel Oskar og Peter har fået deres højeste og eneste ønske opfyldt. De har fået en baby. Babyen hedder Viggo. Ham har de lavet sammen med deres bedste veninde Anne, som er politibetjent.

Hjemme hos onkel Oskar og Peter banker det pludselig på døren. Onkel Oskar åbner. Men der er ikke nogen. Pludselig springer en politibetjent frem. Vega bliver forskrækket, men hun opdager hurtigt, at det bare er Anne. Viggos mor.

Sammen ser billeder fra dengang Viggo blev født. Både onkel Oskar og Peter begynder at snøfte. Vega spørger, hvorfor de græder. Onkel Oskar fortæller, at de græder af glæde, fordi Viggo er den bedste gave, som de nogen siden har fået. Vega synes, at det er lidt skørt at græde, fordi man er glad.

Vega laver en gave til Viggo. Hun tegner en tegning af hele Viggos familie: Onkel Oskar (far), Peter (Papa) mor (Anne). Hun synes, at Viggo er vildt heldig, fordi han har tre forældre. For tænk på alle de gaver, som han får til sin fødselsdag og til jul.


FORMÅL
Formålet med bogen er at fortælle en sød og sjov historie om pigen Vega og hendes familie, som de fleste 3 - 5-årige kan relatere til. Det er ikke centralt at Vegas onkel Oskar er kæreste med en mand, men det er del af historien, som en vigtig pointe for at understrege mangfoldigheden i nutidens børnefamilier.


FINANSIERING
Hvis projektet indsamler de ønskede 5000 kr. går pengene til illustrationer og opsætning af bogen.


UDGIVELSE
Forlaget Frejsen, Oktober 2020.


MERE NYSGERRIG?
Læs og følg Hjalte og Vega-bøgerne her:
https://www.facebook.com/hjalteogvega/

Køb de første bøger her:
https://www.saxo.com/dk/products/search?query=marianne+birkeskov

Se anmeldelser og presse:
https://frejsen.dk/presse.html

Tusind tak for Din støtte!
Marianne Birkeskov
Partnerskaber