Partisaneren

5.664,38 kr. 113.29% af 5.000,00 kr.

9

crowdfunders
udløbet
Daniel Dahl @danieldahljensen

medlem siden 24. juni, 2020

Om projektet

Projektets status


Det sidste og eneste vi mangler at optage lige nu, er slut scenen med Lars Knutzon. Filmen er ved at blive klippet, og yderligere redigering afventer. Projektet har fået en masser godt medie omtale, og det er gået hen og blevet større end forventet.

- Se bl.a TV Nord indslaget hvor Mogens Jørgensen kom forbi og lavede et direkte indslag om filmen.

https://www.tv2nord.dk/nyheder/22-08-2020/1930/live-historisk-filmprojekt-med-15-unge-nordjyder?v=1_ch4xpb8c&fbclid=IwAR3Plczv3_jFDwhoVA0LonjRw-Bw6NdPs_7x2eWJen4TnNXGuyk3bJE0McY

Se billeder fra bag kameraet her
https://drive.google.com/drive/folders/1Hd7XioiSfiNfNkx46UkvCuTQmFBevLda?usp=sharing

Intention


Min intention med Partisaneren, var og er, at indkapsle et af de mørksete tider i Danmarkshistorien; Besættelsen. Frem for at lave en film baseret på virkelige hændelser, valgte jeg at tage dramatiker hatten på, fremfor historiker hatten. Jeg søgte en fortælling som kunne opsummere tiden, menneskerne, modstandsmanden og hans familie, og desperationen i at kunne forsørge. Hvor lang er man villig til at gå, for det som man tror på, og er det i bund og grund det hele værd. Hvad nu hvis, at grunden til det man gør, slet ikke er grunden overhovedet, og at man lyver for sig selv. Når alt kommer til alt, gør man det som man gør, ene alene af sin egen skyld, og ikke for at forsørge sin familie. Den danske modstand var stædig, og gik efter Churchill’s vise ord om at slås til den bitre ende. Men hvad er enden? Hvis ikke ødelæggelsen af alt, og alle man holder af. Det er dette som Partisaneren handler om. Den bitre ende.

Hvorfor?


Hvis jeg skulle komme med én grund til hele dette arrangement, vil jeg ene og alle skuffe jer. Der er naturligvis mange grunde for udgangspunktet. Men skulle jeg forklare det i en nøddeskal, er det naturligvis fordi jeg elsker at fortælle historier. For nogle historiefortællere er deres udtryks metode bøger, andre malier, eller musik – mit er film. Jeg samtidig også rigtigt historie interesseret. Både verdenshistorien, og så sandelig også lokalhistorien. Og hvilken bedre måde at kombinere verdenshistorien og den lokale, i en fortælling sat i Aalborg under den nazistiske besættelse. Vi er et meget kulturelt samfund her i Danmark, og vi gør meget i at opbevare og boghold vores historie. Bare alene Aalborg Statsarkiv, ligger inde med noget der ligner seks millioner billeder, blot af Nordjylland gennem tiden. Hvilket gør det til et af de største billedsamlinger i nord Europa. En anden måde man kan forevigegøre historien om de faldene, og de som kæmpede under den nazistiske besættelse, er naturligvis at filmatisere det. Det er en af de store faktorer for mig i dette projekt at indkapsle historien, essensen, og vigtigst af alt; grunden. Som en slags tidkapsel.

Om projektet


Det vil være en undervurdering at sige at et projekt som dette er en stor opgave. Der er rigtigt mange faktorer involveret, samt alverdens folk, som frivillige - historikere, samlere, veteranklubber ovs – alle sammen dedikeret til projektet, fordi de syntes at er godt, og fordi de går op i historien om besættelsen og modstandsmanden. Mobiliseringen af resurser, tid, udlån og samarbejde med folk fra nær og fjern, har været nærmest smukt. Jeg besluttet mig fra start af, at projektet skulle være lokalt – og som det meste af det jeg besluttet mig for fra start, er det naturligvis kommet til værks. Denne beslutning bygger på praksis, effektivitet, samt bæredygtigheden af budget – pengene når længere.

Det vil samtidig også skabe filmvækst i Aalborg, samt efterspørgsel på de medieske kreativitet og nysgerrighed.

Nogle af de markante involveret i projektet er;

Delsted, kamera udstyr
http://delsted.dk/

LOXAM Access Aalborg, lifte
https://afdeling.loxam.dk/773909-loxam-aalborg-access

Nordjysk Vintage Motor Klub, Veteranbiler
https://www.nvmk.dk/

Vor Frue Kirke, Location
https://www.vorfrue.dk/

Stützpunktgruppe Süd, Rekvisitter, kostumer & spillere
https://www.facebook.com/SGSreenactment/

UMMK, kapital
https://www.ummk.dk/

De nævnte (ovenover) Er virksomheder, klubber osv. Som enten låner, udlejer eller sponsorer i en forståelse af resurser, lokaler, rekvisitter og vigtigst af alt, tid og opmærksomhed. En ting som er vigtigt at bide mærke i, er hvor lokalt de nævnte er. Det er alt sammen inden for Aalborgs armlængde. Da dette er et projekt der er skabt, skabes og udføres af unge film folk og kunstnere fra Aalborg, og omegns området
Partnerskaber