20.000 TABTE DRØMME

25.000,00 kr. 100.00% af 25.000,00 kr.

85

crowdfunders
udløbet

Om projektet

SIGNES HISTORIE


 “Hov, jeg kan ikke se noget. Jeg skal lige orientere mig…”

Lige dér vidste jeg, at det var dødt. Vi var til nakkefoldscanning en kold januardag på Herlev Hospital og var ret spændte på, hvad de ville sige om vores lille barn, som lå i min mave. Vi var blevet kaldt ind af en jordemoder, som ikke havde overskud til at være meget menneske den dag. Det var dagens samlebåndsarbejde, og jeg tænkte: ”Hun er kun jordemoder, fordi hendes gymnasiegennemsnit var højt nok.”

Jeg lå der på briksen, lettere forstenet med benene i bøjlerne, mens jordemoderen hentede en kollega. Jeg holdt min kæreste i hånden og så ham i øjnene. Hans tårer begyndte så småt at kunne anes i øjenkrogene.

Mine tanker kredsede om, hvornår jeg kunne komme væk og få det døde foster ud af mig. Der skulle ikke være noget dødt inde i mig. Jeg skulle bare væk derfra.

(...)

”Er det min skyld? Hvad har jeg gjort forkert? Har jeg spist noget forkert? Har jeg løftet noget tungt? Har jeg glemt at spise nogle piller?”

 Jeg begyndte at regne på, hvornår fosteret var dødt og sammenlignede med, hvad jeg havde lavet de dage. Tanken om, hvorvidt det kunne lade sige gøre at blive gravid igen, meldte sig også."

NY BOG TIL KVINDER, DER HAR ABORTERET


Signe og jeg selv er blot to ud af de 20.000 andre danske kvinder, der hvert år ender deres graviditet med en alt for tidlig ufrivillig, spontan abort. Langt de fleste af disse spontane aborter ligger i første trimester.


Og for nogle kvinder gør det ondt, men de kommer videre. Men for rigtig mange kvinder, er det svært at ryste sorgen af sig. De kæmper med spørgsmål om skyld og sorg og er angste for at prøve at blive gravide igen. Samtidig er der en meget stor berøringsangst overfor emnet i samfundet, og mange kvinder får ikke den hjælp, de har brug for.


OM BOGEN


Bogen hedder "Tabte drømme - kvinder og spontan abort" og bliver skrevet til de kvinder, der kæmper med en masse følelser og reaktioner efter at have været igennem en spontan abort.


Og her skriver kvinder, der selv har mistet, til kvinder i samme situation. For udover at indeholde min egen historie, så har 15 andre modige og fantastiske kvinder også sagt ja til at fortælle deres historier i bogen. Det faglige fundament bliver sikret af jordemoder Lise Unmack, der har sagt ja til at trække på sin lange erfaring og store viden.


"Tabte drømme" er en samling af personlige og ærlige beretninger om spontan abort, suppleret med fakta, der kan aflive de mange myter, der findes om emnet. Målgruppen er primært kvinder, der selv har mistet, men deres omgangskreds og fagpersoner kan med fordel også læse bogen.


HVEM ER JEG


Mit navn er Christina Lassen-Andersen. Jeg er 40 år gammel og er uddannet cand. mag i historie. For to år siden sagde jeg mit job op og lever idag af at være forfatter og forlagsejer. Jeg har selv to børn, men jeg har været gravid fem gange. Tre gange har jeg været igennem en ufrivillig, spontan abort og ved, hvor ondt det gør på både krop og sjæl.


FINANSIERING


Jeg søger 25.000,- der udelukkende skal bruges til at udgive bogen. Pengene vil blive fordelt mellem:
- En grafiker, der skal sætte bogen op og lave omslag
- Eksperthonorar
- Omkostninger til trykkeri


UDGIVELSE


Bogen udkommer til november 2020 på Forlaget Fjorden (www.forlagetfjorden.dk).
Du kan følge med på vejen i Facebookgruppen "Tabte drømme - kvinder og spontan abort".


Donerer du 30 kroner eller 330? Alle bidrag, store som små, modtages med en dybfølt tak!


Din støtte vil komme til at gøre en forskel for rigtig mange kvinder.

OBS: Har du problemer med at betale via  Booomerangs system? Overfør direkte til Forlaget Fjorden på MobilePay 565162 - notér i kommentarfeltet, hvilket incitament, du ønsker.
Partnerskaber