Proust Sansetek - stemningsfyldte event-koncerter

500,00 kr. 1.67% af 30.000,00 kr.

2

crowdfunders
udløbet
Maja Ejrnæs @7774708128

medlem siden 24. juni, 2020

Om projektet

Proust Sansetek d. 28/8 og 5/9 - magiske events i sansningens tegn, med bl.a. Kira Skov, Anders Koppel, Henrik Dam Thomsen, Johannes Smed, Lotte Arnsbjerg og Mikkel Nordsø.

Proust Sansetek er et nyt initiativ, som er arrangeret af The Art of Transformation i samarbejde med Proust-ekspert Neal Ashley Conrad Thing. Formatet er udviklet i en usikker Corona-tid med begrænsede muligheder for kunstnerisk live-udfoldelse. Der er nu gået 100 år siden Marcel Proust skrev På Sporet af Den Tabte Tid (1913-1927); en øjenåbner i forhold til langsomhed, eftertænksomhed, fordybelse, nærvær, intensitet. Det ønsker vi at hylde i et sansetek af musik, smag og billeder. Med afsæt i den franske forfatters spirituelle livsvisdom, ønsker vi at udfolde en række multisensoriske koncert-events henover efterår, vinter og forår.

Proust er ét langt, nuanceret opgør med det hurtige fix og de nemme løsningers flugtveje. Proust sætter ord på skjulte sammenhænge og blænder op for den moderne identitet som et teater uden ende. Hans ord og forestillinger kan være en hjælpende hånd, som rækker ind i vores virkelige verden med påmindelser om vores enestående sanseevner, som de mest næringsrige kilder til dem vi er og dem vi kan blive. Proust aktualiserer det gamle dannelsesideal, hvor kunsten konstant er med på råd i tilværelsen, og sanseteket møder Proust med en kropslig og performativ tilnærmelse til hans enestående univers og perspektiv på menneskets væren eller ikke-væren i livet. Proust er et spejl for vor tid. Han genfortryller vores verden med det, vi har glemt at se, mærke, høre, fornemme, dufte. Derfor skaber vi en flerdimensionel sansehave, så enhver får oplevelsen af hans rigdom og nærende indvirkning på og for vort liv her og nu og fremover.

Vi åbner med et forrygende program d.28. august kl.17.00-22.00 og byder denne aften velkommen med koncerter med Kira Skov & Silas Tinglef, Marshall Cecil, samt performative indslag og live-installationer. Aftenen indledes med “Intro til Prousts sensoriske erindringskunst" ved ph.d og forfatter Neal Ashley Conrad Thing og musikalsk refleksion med Mikkel Nordsø og Lotte Arnsbjerg (Os Under Solen). Denne aften er første skud i rækken af foreløbigt syv arrangementer. Involverede kunstnere udover de her nævnte er bl.a Anders Koppel og Henrik Dam Thomsen duo, Johannes Smed, Aske Jacoby, Michael Millfield Mølhede, Carman Moore, Moussa Diallo, Nana Jacobi, Maiken Kildegaard, Nanna Mallan mfl.

Vi søgte Slots- og Kulturministeriets Corona-pulje-midler til finansiering af de første to events, men fik (tilsvarende mange andre kunstnere) kun bevilget halvdelen af beløbet. For en pulje der lover støttegaranti til de der lever op til formelle krav, er denne behandling dybt kritisabel. Mange kunstnere gør alt hvad de kan for at gennemføre uanset, og herved underbydes kunstnere, som i forvejen befinder sig økonomisk prekære situationer.

Med denne crowdfunding søger vi den sidste nødvendige støtte for at gennemføre Proust Sanseteket d. 28/8 og 5/9. Arrangementer er åbne for offentligheden med begrænset antal billetter (max 60) til en pris af 200 kr. Støtten går til kunstnerhonorar, lyd og lys, transport og procesfacilitering.

Projektansvarlige: Lotte Arnsbjerg (skuespiller og kunstnerisk leder i The Art of Transformation), Maja Ejrnæs (antropolog og facilitator/koordinator i The art of Transformation), Neal Ashley Conrad Thing (forfatter og kulturentreprenør).
Magisk skaberkraft
Minimumsbeløb 50,00 Giv en kærlig hånd til kunsten og vær medvirkende til, at magiske Proust Sanseteker udfoldes i en eventyrlig have ved Utterslev Mose
En dag på Tranformation Lab 2020
Minimumsbeløb 200,00 Gratis entré for to personer til en valgfri dag på Transformation Lab i København d.30/9-4/10. Her mødes kunstnere og fagfolk for at udforske og formidle, hvordan kunst kan være et redskab i menneskelige transformationsprocesser. Kan kunst hele mennesker? Læs mere om projektet på hjemmesiden for The Art of Transformation: https://www.the-art-of-transformation.com/program/by-workshops/.
Fri entré til Transformation Lab 2020
Minimumsbeløb 500,00 Gratis entré for to personer til alle dage på Transformation Lab i København d.30/9-4/10. Her mødes kunstnere og fagfolk for at udforske og formidle, hvordan kunst kan være et redskab i menneskelige transformationsprocesser. Kan kunst hele mennesker? Læs mere om projektet på hjemmesiden for The Art of Transformation: https://www.the-art-of-transformation.com/program/by-workshops/.
Fri entré til samtlige Transformation Lab i 2020 og 2021
Minimumsbeløb 1.000,00 Gratis entré for en person til samtlige Transformation Lab i 2020 og 2021 (3-5 forløb). Her mødes kunstnere og fagfolk for at udforske og formidle, hvordan kunst kan være et redskab i menneskelige transformationsprocesser. Kan kunst hele mennesker? Læs mere om projektet på hjemmesiden for The Art of Transformation: https://www.the-art-of-transformation.com/program/by-workshops/.
Partnerskaber