Om projektet
Jeg blev syg for 25 år siden, først efter 7 år, uden hud på kroppen, fik jeg en autoimmun diagnose. Jeg har prøvet rigtig mange ting for at få det bedre. Hospitaler og professorer har fundet mig ekstremt interessant, nogle har også skaffet lidt bedring undervejs. I 2010 fik jeg en førtidspension. I 2017 truede regionen med at lukke vores anæstesi afdeling - hvilket for mig ville betyde, at jeg ikke længere kunne få mine månedlige infusioner (over 2 dage) her på øen. Der kom en tidsfrist på 14 måneder. Jeg besluttede mig for, i de 14 måneder, at lægge min kost om, i håb om at kunne få det så godt at jeg kunne nøjes med infusion hver 8 uge i stedet for hver 4. uge.
Det gik over al forventning. Jeg fik den sidste infusion i oktober 2019. Jeg har opsagt min pension og udbetalingerne ophører pr. 1. april 2021. Nu er det på tide at give tilbage og det vil jeg gøre ved at tilbyde sund og helbredende mad til Samsingerne og alle vores turister.Samsø er godt besøgt fra april til midt oktober. Jeg er igennem årene blevet spurgt, hvor på Samsø man kan få et helt måltid baseret på frugt og grønt ? Mit svar er hver gang, "Ingen steder" Samsø er et populært samlingssted for kurser i selvudvikling… yoga, Tantra, keramik, billedkunst osv. Jeg har lavet mad på utallige af disse kursussteder og serveret plantebaseret mad. Så jeg ved at markedet er der. Nu har jeg købt mig en madvogn, hvorfra jeg vil servere sund og helbredende mad lavet helt fra bunden uden allergener Jeg foretrækker at støtte lokale virksomheder og har derfor også lavet aftaler med to af øens økologiske landbrug. Hos Yduns have er vi ved at finde en aftale om, at jeg køber alle deres “skæve” grøntsager, som kunderne i deres gårdbutik går uden om. Renes Øko-grønt bliver leverandør af de grøntsager restauranterne ikke vil aftage pga. størrelsen. Derudover høstes her økologiske grønne linser, som også vil blive de linser, jeg bruger. Jeg vil primært anvende Samske øko-råvarer, resten må jeg købe udenøs. Primært danske økologiske råvarer. Vores miljø betyder meget for mig. Så jeg vil ikke have engangsemballage og har valgt et pant-system. Det bliver glasbeholdere med klik-låg til take-away. Om sommeren, når vejret er til det, er der nok nogle, der vil sidde i området, hvor jeg har min vogn, og de vil få serveret i tallerkener og bestik fra den lokale Kirkens Korshær.Jeg var booket til flere retreats igennem september måned og frem til og med april måned. Alt er blevet aflyst pga Corvid-19, og da jeg ikke længere har nogen gæld, har det vist sig at være svært at låne penge nogen steder.Jeg står og mangler 75.000 kroner til en opvaskemaskine samt at få den installeret, få fikset køleanlægget i vognen, ordnet noget strøm, opsat emhætte og lamper. Hvis der er flere penge tilbage, vil jeg gerne have vognen malet udvendig. Jeg har fået et godt sted at stå med adgang til både vand og el. Jeg har allerede fået bestillinger ind på mad til retreats i slutningen af april. Følge mig gerne på instagram :
www.instagram.com/buddhab_pop_up/eller på Facebook :
www.facebook.com/buddhabpopupHer er link til kunstner Rina som har lavet den fineste tegning, som bruges som Tak for Støtten!:
www.lieberg.dkTak til Vilhelm Allfar Kruse for alt vedrørende video .