Dissing & Las meets Billy Cross

128.790,00 kr. 103.03% af 125.000,00 kr.

111

crowdfunders
udløbet
Rasmus Dissing @radissing

medlem siden 22. april, 2021

Om projektet

I starten af 2019 er Billy Cross til koncert med Dissing & Las i Christians Kirke i København, hvor de fortolker Bob Dylans ikoniske sange. Ved den lejlighed forelsker han sig i bandet, og i særdeleshed i Rasmus Dissings vokal. 

Uden en egentlig plan inviterer Billy Rasmus til et møde, og det udvikler sig straks til et venskab. Det viser sig hurtigt, at de deler den samme passion for amerikansk folkemusik, sangskrivning og håndspillet musik. 

Billy har skuffen fuld af sange. Sange der påkræver en klassevokalist, som han nu mener at have fundet i Rasmus. De beslutter at udforske muligheden for sammen at dykke ned i denne sangskat, og det står klart, at Las Nissen og Jonas Dissing skal involveres i projektet. I øvelokalet opstår en vision, om et moderne folk-rock album, hvor skandinavisk sjæl møder amerikanske rødder.

I første omgang har vi været i studiet, med Dan Hemmer og Jesper Elnegaard og har indspillet de tre første sange til albummet. Det var en kæmpe succes. En upoleret og sanselig tilgang. Umiddelbar og autentisk. Med Billy som producer har vi et brændende ønske om at udgive et helt album i fysisk form. “Retro feel” med Rasmus´ vokal og Billys’ guitar som de bærende elementer. Albummet skal udkomme på højkvalitet vinyl og CD med flot art work. 

Nu har du mulighed for at være med til at få dette til at ske. Med din hjælp kan vi sammen føre denne drøm ud i virkeligheden. 

Hvis dette projekt opnår fuld finansiering, vil vi som bonustrack indspille en aldrig før udgivet Bob Dylan-sang, som Billy har fået tilladelse til at bruge af Bob.

Billy Cross er en amerikansk guitarist, sanger, sangskriver og producer, der har været bosat i Danmark siden 1980. Fast medlem af Bob Dylans band i slutning af 70’s og medvirkende på Street Legal og Live at Budokan.  Han har produceret og co-skrevet Tiden Tern for CV Jørgensen, produceret: Björn Afzelius, Mikael Wiehe, Dr. Hook, Dalton, Anne Dorthe Michelsen, Søs Fenger, Rock Nalle, Bamse, Pretty Maids, Johnny Madsen, Henning Stærk, Lars Lilholt  m.m. Han har leveret sange til Bonnie Tyler, Sanne Salomonsen, Henning Stærk, Everybody’s Talking, The Druids of Stonehenge. Skrev sangen “Volsom Volvo” til Wikke og Rasmussen, og har modtaget en Robert for musik til filmen “Russian Pizza Blues”

Dissing & Las er et dansk orkester. De har skrevet, indspillet og produceret 5 album i eget navn, samt indspillet og produceret 5 album for og med Povl Dissing. I 2015 modtog de Statens Kunstfonds pris for bedste børneudgivelse for “Min mormors gebis”.  De har turneret med Povl Dissing i 25 år, og er fortsat "on the road" i trioformat og med stort band. 

Dan Hemmer er en dansk pianist/hammond organist. Han har turneret med mange forskellige artister i DK og Skandinavien bl.a. Hanne Boel, Dissing & Las, Povl Dissing, Rasmus Nøhr, Jens Lysdal, Anne Dorte Michelsen og Billy Cross. 

Har været brugt som studiemusiker på mange forskellige pladeindspilninger bl.a. med D.A.D, Søren Sko, Dalton, Grand Avenue, Ginne Marker, Rasmus Lyberth, Knud Odde, Nikolaj og piloterne, Sara Indrio, Paul Banks, Martin Hall, Jan Rørdam og Bobo Moreno m.fl.  Siden 2014 har han turneret flittigt i Europa og Asien med soul-jazz trioen Blicher Hemmer Gadd. (Michael Blicher og Steve Gadd). Har desuden færdiggjort en kirkeorganist-uddannelse i 2020.

Jesper Elnegaard er en dansk trommeslager. Uddannet fra Rytmisk konservatorium. Har turneret med Povl Dissing, Dissing & Las, Søren Huss, Jens Unmack, Claus Hempler, Aura, Dicte, Asteroids Galaxy tour, Jacob Bellens, Dorte Gerlach, Rasmus Nøhr, Nikolaj Nørlund. Han har desuden medvirket på op i mod 100 album.

 

 

 

 
tak
Minimumsbeløb 20,00 Vi siger tak for støtten til vores album.
CD
Minimumsbeløb 150,00 1 stk. CD sendes med posten til dig
vinyl
Minimumsbeløb 225,00 Vi siger tak for støtten til vores album, og kvitterer med en signeret “Dissing & Las meets Billy Cross” vinyl inkl. forsendelse
vinyl og cd
Minimumsbeløb 325,00 Vi siger tak for støtten til vores album, og kvitterer med en signeret “Dissing & Las meets Billy Cross” vinyl og en CD inkl. forsendelse
2 stk vinyl
Minimumsbeløb 425,00 Vi siger tak for støtten til vores album, og kvitterer med to signerede “Dissing & Las meets Billy Cross” vinyler inkl. forsendelse
2 stk vinyl 1 stk cd
Minimumsbeløb 525,00 Vi siger tak for støtten til vores album, og kvitterer med to signerede “Dissing & Las meets Billy Cross” vinyler og en CD inkl. forsendelse
2 stk vinyl 2 stk cd
Minimumsbeløb 625,00 Vi siger tak for støtten til vores album, og kvitterer med to signerede “Dissing & Las meets Billy Cross” vinyler og to CD’er inkl. forsendelse
2 stk vinyl 3 stk cd
Minimumsbeløb 725,00 Vi siger tak for støtten til vores album, og kvitterer med to signerede “Dissing & Las meets Billy Cross” vinyler og tre CD’er inkl. forsendelse
3 stk vinyl 3 cd og navn på cover
Minimumsbeløb 1.000,00 Vi siger tak for støtten til vores album, og kvitterer med tre signerede “Dissing & Las meets Billy Cross” vinyler og 3 CD’er inkl. forsendelse, samt dit navn tryk på coveret under “tak til…”
3 stk vinyl 3 stk cd navn på cover og personlig sang
Minimumsbeløb 5.000,00 Vi siger tak for støtten til vores album, og kvitterer med tre signerede “Dissing & Las meets Billy Cross” vinyler og 3 CD’er inkl. forsendelse, samt dit navn tryk på coveret under “tak til…” Desuden skriver og komponerer vi en sang på to vers specielt til dig, og indspiller den i vores hjemmestudie.
Partnerskaber