Romanen om Christiania

0,00 kr. 0.00% af 35.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Ivan Rod @9454870305

medlem siden 1. juli, 2021

Om projektet

I september fylder fristaden 50 år. Men hvordan var livet i staden i de første år? Det finder du en del af svaret på, hvis du læser denne roman. Forfatteren, Per Smidl, var nemlig med til at forme fristaden.

Årtier efter skrev en løssluppen, glad og rost roman om de formative år på staden. Romanen, "Skurvogn 537 Christiania", er af manden bag stadens befrielse, Jacob Ludvigsen, blevet kaldt en "lovsang til fristaden, dens anarkister, kaos og kvinder." Romanen folder ifølge Ludvigsen "hippiereservatets sjæl ud og tilfører den et brus af frihed, frækhed og det forbudte" - vel at mærke med "en spirituel,
global dimension, som ingen andre hidtil har formået."

Romanen udgives i en ny jubilæumsudgave i forbindelse med fristadens 50 års-dag i september 2021. Samtidig udgives forfatterens nye essay, "Selvforvaltning" - en refleksion over begrebet frihed.

Bøgerne udgives samme dag og sælges både samlet og hver for sig - i begge tilfælde til stærkt reduceret pris. Udgiver søger til tryk og især reduktion af salgsprisen projektstøtte i størrelsesordenen kr. 35.000. Det er således både udgiverens og forfatterens ønske, at romanen og essayet kan erhverves for under kr. 100 pr. stk. Tilsvarende er det udgiverens og forfatterens ønske, at Stadens Museum for Kunst skal modtage 5% af nettoindtægterne fra salget. Dette sidste for at give noget tilbage til fristaden, som fik så afgørende betydning for forfatteren.
Partnerskaber