Livet med og efter bipolar lidelse. Fortællinger om at komme sig.

7.200,00 kr. 100.00% af 7.200,00 kr.

7

crowdfunders
udløbet
sara vafai-blom @saravafaiblom

medlem siden 25. august, 2020

Om projektet

I bogen kommer man tæt på seks mennesker, og deres vej til at komme sig fra bipolar affektiv sindslidelse. Nogle er raske i klinisk forstand, andre oplever at have et meningsfuldt og tilfredsstillende liv uanset, at de i perioder har gener, som de forbinder med deres sindslidelse. 


 


Deres berørende fortællinger kan bidrage til håb og inspiration for såvel dem, der selv har fået en diagnose, som deres pårørende og professionelle.


 


 


Forord af Knud Kristensen, SIND


Bogen har forord af Knud Kristensen, Landsformand SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed.


Du kan læse forordet her.


 


 


Om mig 


Jeg er kultursociolog og psykoterapeut. Jeg har bl.a. arbejdet med udvikling inden for det socialpsykiatriske område og som underviser på professionsuddannelserne. Jeg er også mor til Emilie, der er kommet sig fra bipolar lidelse. Hun er i dag uddannet sygeplejerske og yogalærer. Hun bor sammen med sin kæreste og deres datter, og tager ikke medicin.


 

Læs et uddrag af bogen


Du kan læse bogens indledning her.


 

 


Recovery teori


Ph.d. Agnete Neidel bidrager med et teoretisk kapitel om ”recovery”, (som det hedder indenfor det forskningsfelt, der beskæftiger sig med det ”at komme sig”). Ifølge A. Neidel dokumenterer forskningen, at også mennesker med diagnoser som bipolar affektiv sindslidelse og skizofreni kan komme sig.


 


 

Baggrund


Min datter havde kæmpet med depression i mange år, da hun fik diagnosen bipolar affektiv sindslidende. Hun kæmpede også i mange år efterfølgende, og vi med hende. Det skete, at hun fortvivlet spurgte: ”Hvordan skal jeg nogensinde komme til at kunne forsørge mig selv?” Eller hun sagde: ”Jeg vil så gerne bare kunne leve et almindeligt liv med venner og uddannelse.” Som forældre var det svært at bære, når håbet gled hende af hænde, og der var tider, hvor vi selv var trætte og modløse og kun kunne ane håbets ryg på vej ud af synsfeltet. I disse barske år, hvor angst og magtesløshed stod på lur, kunne vi godt have brugt nogle beretninger at spejle os i. Ikke eksempler til efterlevelse, men indblik i de veje, man kan gå; beretninger om, hvordan man leder efter dem, finder dem og går dem. Vi ville gerne have kunnet læse om eksempler på de barrierer, man kan møde, de tilbageskridt, man kan opleve. Beretninger til inspiration, og ikke mindst beretninger, som kunne give os nogle levede historier at hænge det håb op på, som har været fuldkommen altafgørende hele vejen igennem. 


 


 


 


Også andre psykiske lidelser


Bogens fortællere har eller har haft en bipolar affektiv sindslidelse, men de processer, de fortæller om, og bogens teoretiske kapitel, er lige så relevante og inspirerende for mennesker, der kæmper med andre psykiske lidelser som f.eks. skizofreni.


 

Du kan læse mere om mig her


 

 


Hvad går pengene til?


Jeg har arbejdet på bogen i fire år. Nu er manuskriptet klar, og har blot brug for noget rygvind i form af finansiel støtte for at blive til bog. Jeg modtager store som små bidrag med taknemmelighed.


Jeg søger din støtte til at kunne få bogen gjort klar til tryk (grafisk opsætning og omslag) samt tryk.


 


 


Hvis der kommer flere penge ind, vil de blive brugt som bidrag til følgende:


·      Udbredelse af kendskabet til bogen


·      Indtaling af lydbog


·      Oversættelse til engelsk


 


 


Hvad nu hvis?


Hvis der ikke kommer nok penge ind i kampagnen, får du dine penge tilbage.

Partnerskaber