DISCO 2

15.964,00 kr. 2.66% af 600.000,00 kr.

29

crowdfunders
udløbet
Mads Andersen @madsfa

medlem siden 2. november, 2021

Om projektet

DISCO står for DanIsh Student Cubesat prOgram, og vi består af studerende fra 4 universiteter i Danmark; Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, IT Universitetet og Syddansk Universitet. Vi kommer hovedsageligt fra naturvidenskabelige og ingeniør uddannelser, men alle har vi det til fælles at vi brænder for satellitter og ønsker at gøre en forskel.

På DISCO 2, den anden satellit i DISCO projektet, ønsker vi, at der kommer 3 kameraer, 2 optiske og 1 infrarødt samt momenthjul til styring og præcis orientering. Med denne satellit vil vi efter opsendelse i 2023 kunne affotografere bestemte områder på Grønlands østkyst (og andre steder på Jorden hvis vi vil) og dermed bidrage til undersøgelser af klimaforandringer via vores samarbejde med Arctic Research Center, der holder til på Aarhus Universitet.
For at dette ambitiøse projekt kan blive en realitet, har vi brug for jeres hjælp.

Vi håber derfor at I vil støtte denne mission!

- DISCO 2 teamet

DISCO 2 drives af studerende fra Aarhus Universitet og IT Universitetet i København, som deltager I alle aspekter af missionen fra design, fundraising, samling af satellitten til driften når satellitten sendes i rummet. Projektet ledes af ansatte ved AU og ITU.

 
 

Med et forholdsvis lille bidrag kan I være med til at finansiere en satellitmission, som vil generere data der kan bruges i forskningen af
klimaforandringer og som studerende og forskere fra blandt andre Aarhus Universitet kan arbejde med i fremtiden.


Læs meget mere om DISCO 2 her

DISCO 2 mission er vurderet til at koste 2,4 mio kr. Dette inkluderer selve satellitten, en jordstation til kommunikation og nedtagning af data samt opsendelsen. Projektet er allerede finansieret med 1,6 mio kr fra bevillinger fra Industriens Fond og Thomas B. Triges Fond. Crowdfundingen skal dermed hjælpe til den sidste del.

 

 

 

Dette er et såkaldt flexible funding projekt.

Det betyder, at dit beløb går til projektet uanset om indsamlingen når sit samlede projektmål eller ikke. Ved almindelige projekter på Booomerang kommer beløbet kun til udbetaling, hvis det samlede projektmål nås.


Missionsassistent
Minimumsbeløb 50,00 Som missionsassistent får du: Nyhedsbrev per mail i 2 år fra succesfuld opsendelse. Dit navn på et ”dagens billede” på hjemmesider og sociale medier og dit navn på vores sponsor hjemmeside. 1 lod i lotteri hvor man kan vinde fremvisning af kontrolrum og foredrag efter succesfuld opsendelse.
Missionsspecialist
Minimumsbeløb 250,00 Som missionsspecialist får du: Det samme som ved missionsassistent. + 2 ekstra lodder i lotteri hvor du kan vinde fremvisning af kontrolrum og foredrag om DISCO-2. + Foreslå GPS koordinater (længdegrad og breddegrad) på Jorden til et billede når DISCO-2 lige er opsendt (tilføj som kommentar). Vi garanterer ikke, at vi når at tage alle billeder eller at vi rammer det rigtige sted på Jorden.
Missionsoperatør
Minimumsbeløb 500,00 Som missionsoperatør får du: Det samme som ved missionsspecialist. + Invitation til foredrag om DISCO-2 efter succesfuld opsendelse og fremvisning af kontrolrum. Få en opdatering på status for missionen og fremvisning af kontrolrummet, hvorfra kommandoer sendes til DISCO-2 og data hentes.
Missionsforsker
Minimumsbeløb 1.000,00 Som missionsforsker får du: Det samme som ved missionsoperatør. + Invitation til live-arrangement på Aarhus Universitet ifm opsendelsen af DISCO-2. Hør studerende og forskere fortælle om missionen og følg med live når raketten med DISCO-2 ombord sendes op med kommentering fra missionsteamet.
Missionsleder
Minimumsbeløb 50.000,00 Som missionsleder laver vi en skræddersyet løsning specielt til dig eller dit firma. Dette kunne indeholde: Invitation til VIP live-arrangement på Aarhus Universitet ifm opsendelsen af DISCO-2. Et eksklusivt oplæg om DISCO-2 med fremvisning af kontrolrum og live kontakt til satellitten. Få dit (firma)navn indgraveret på satellitten. Kontakt os! Se discosat2.dk
Partnerskaber