Børnebog om grænser, samtykke og respekt

800,00 kr. 10.00% af 8.000,00 kr.

4

crowdfunders
udløbet
Birgitte Poulsen @birgittekassa

medlem siden 2. juni, 2022

Om projektet

Det er efterhånden gået op for mange forældre, familier og fagfolk, at vi bør gå langt mere op i at lære vores børn om samtykke og grænser allerede fra de er små. Men hvordan starter man samtalen? Hvad skal man tage udgangspunkt i? Og hvad vil samtykke og grænser egentlig sige?


Med denne kommende børnebog er det meningen at forældre, familier og fagfolk får et kærligt værktøj til at tage samtalerne om samtykke og grænser.


Uddrag fra bogen:
“Døre, vinduer, hegn, stakitter - alle sammen er grænser som man kan se - åbne, lukke, låse. 


Mne faktisk har mennesker også grænser; usynlige grænser. Grænser som man ikke kan se, men man kan mærke. Nogen gange ved man slet ikke, at man har en grænse, før nogen har trådt på den. Lidt ligesom med vores tæer - vi tænker ikke over, at de er der, før der er nogen som træder på dem. Når der er nogen som kommer til at træde på vores grænser; eller vores tæer - eller hvis vi træder på andres grænser; eller tæer, så er det vigtigt at vi kan sige undskyld og lytte, så vi forstår hvad der gik galt. Fordi grænserne jo netop er usynlige, så er det vigtigt at vi snakker om dem og sætter ord på dem, for det er den eneste måde vi kan gøre dem synlige på. “


 

Bogen består af 4 små historier; om fysiske grænser, emotionelle grænser, intellektuelle grænser og materielle grænser. Hver af de 4 historier foregår i hver sin sæson på året; ligesom hver historie også vil bestå af og repræsentere forskellige familiestukturer; kernefamilie, regnbuefamilie, enlig mor og 2 forældre af samme køn.  


Bogen bliver udgivet hos forlaget Roots and wings.

Partnerskaber