En gang til for prins Knud - en biografi om Birgitte Reimer

11.985,00 kr. 26.63% af 45.000,00 kr.

19

crowdfunders
udløbet
Multivers @multivers

medlem siden 9. maj, 2022

Om projektet

Kendingsmelodien var Øjnene er lyseblå, og hun slog sit navn fast med folkelige vendinger som ”én gang til for Prins Knud” og ”Hvem har tisset på din sukkermad?” Men på toppen af sin karriere sagde Birgitte Reimer i 1964 pludseligt farvel til det hele og rejste til Frankrig. Hvorfor forlod hun dansk film, teater og revy, og hvad blev der siden af hende?


 


En gang til for prins Knud – en biografi om Birgitte Reimer fortæller
for første gang hendes usædvanlige historie, der begynder i det bedre borgerskab i Nykøbing Falster og slutter i Sydfrankrig, hvor hun
åbner en restaurant sammen med sin sidste ægtemand. At hun ligesom i Erik Ballings Vi som går køkkenvejen (1953) skulle ende bag kødgryderne, havde ingen forestillet sig. Mindst af alle Birgitte Reimer selv …Det er fortællingen om
den lette underholdningsgenre, som er så
svær, og som sled mange folkekære skuespillere op. Om
udfordringerne med at få et familieliv til at fungere ved siden af
scenelivet og om at
drømme om ’det rigtige teater’, men at blive typecastet som pikant i netstrømperoller.


 


Forfatterne er Hans Skaarup, tidligere Danmarks Radio og revyekspert, og
filmhistoriker Brian Petersen.
Bogen
er baseret på samtaler med hovedpersonen selv, research i arkiver, bøger, aviser, blade og interviews med andre. Udgiver er forlaget Multivers.


 


Formatet vil være 160 mm x 240 mm, minimum 336 sider, og bogen vil være velillustreret med over 75 fotos. Udgivelsesdatoen forventes at være ultimo 2022. I boghandlen vil En gang til for prins Knud – en biografi om Birgitte Reimer komme til at koste 299,95 kr.


 


Milepæle: Ved opnåelse af 45.000 kr. vil bogen blive trykt. Beløb op til 50.000 kr. vil gå til en e-bogsversion og beløb op til 65.000 til en lydbogsudgave. Et eventuelt beløb herudover vil gå til en endnu flottere udgivelse med hardcover og flere billeder. Der tages forbehold for, at titel, forside mv. kun er vejledende og kan nå at ændre sig.

Bog med rabat
Minimumsbeløb 249,00 Du modtager et eksemplar af "En gang til for prins Knud – en biografi om Birgitte Reimer" med rabat og afsendt på udgivelsesdagen.
Signeret bog
Minimumsbeløb 299,00 Du modtager et eksemplar af "En gang til for prins Knud – en biografi om Birgitte Reimer", signeret af forfatterne og afsendt på udgivelsesdagen.
Signeret bog + eksklusivt interview med Birgitte Reimer (lyd)
Minimumsbeløb 349,00 Du modtager et signeret eksemplar af bogen afsendt på udgivelsesdagen. Derudover får du efter kampagnens udløb adgang til et eksklusivt interview i fire afsnit (lyd), hvor Birgitte Reimer i samtale med Hans Skaarup fortæller om sin karriere. De fire episoder har en varighed à cirka 25 minutter, i alt over 100 minutter.
Signeret bog før tid + eksklusivt interview i fire afsnit + navn i bog
Minimumsbeløb 449,00 Du får tilsendt et signeret eksemplar af bogen minimum en uge før den officielle udgivelsesdato. Desuden får du adgang til interviewet med Birgitte Reimer i fire afsnit og får dit navn trykt i bogen under ’TAK TIL’.
Signeret bog + interview + navn i bog + anden bog fra Multivers
Minimumsbeløb 499,00 Du modtager en signeret bog, interviewet i fire afsnit samt dit navn under ’TAK TIL’. Herudover modtager du en af følgende udgivelser fra forlaget sendt til én adresse (husk at anføre valg): a. ”Holbergs masker - Komik og satire i 300 år” b. ”Danske Komponister: Bernhard Christensen” c. "Hvad med teaterhistorien?" d. ”Carl Alstrup - manden på risten” e. ”Scala - om en af Københavns største revyscener”
Signeret bog + interview + navn i bog + 2 billetter til filmvisning i København med introduktion
Minimumsbeløb 499,00 Du modtager en signeret bog, adgang til interviewet samt dit navn trykt under ’TAK TIL’. Herudover modtager du to billetter til en visning af "Vi som går køkkenvejen" i København med introduktion af forfatterne. Filmen har ikke kunnet ses, siden den gik i biografen. Som Birgitte Reimer siger i bogen: ”Det er en gåde for mig, at 'Vi som går køkkenvejen' aldrig er kommet ud på dvd eller vist i fjernsynet. Det er noget af det bedste, jeg har lavet, og jeg kan ikke forstå det."
Partnerskaber