Voldsramte tager stemmen tilbage - støtte søges til antologi og podcast

10.084,00 kr. 20.17% af 50.000,00 kr.

27

crowdfunders
udløbet
Anna Klahn @annaklahn

medlem siden 11. oktober, 2022

Om projektetTag Stemmen Tilbage er et frivilligt forfatterprojekt under ledelse af forfatter og skriveunderviser Anna Klahn for voldsramte og tidligere voldsramte med fokus på at tage sin stemme og sin fortælling tilbage.


 


At være udsat for vold - såvel fysisk som psykisk - tager stemmen og subjektiviteten fra os. Både på grund af den konkrete frygt, som psykiske og fysiske overgreb vækker i os, men også på grund af den skam og det stigma, der knytter sig til volden - og på grund af den tvivl, overgrebene ofte vækker om egen realitetssans.


 


Gennem otte møder med skriveøvelser, blandt andet inspireret af den narrative terapi, har kvinderne, der kommer fra Århus og omegn, skrevet fortællingerne om den vold, de har været udsat for. Undervejs har arbejdet handlet om at skabe en egen empati for sig selv og sin situation - men også om skabe adgang til alle de alternative fortællinger - om viden, styrke og agens - som også altid findes et sted i en fortælling om vold.


Gruppen har undervejs aktivt fungeret som empatisk bevidning af hinandens arbejde.


Denne del af projektet har allerede fundet sted.


 


 


Det, vi søger at crowdfunde midler til, er følgende:


Produktion af antologi med afsæt i gruppens arbejde


Produktion af podcast med afsæt i gruppens arbejde - i samarbejde med skuespiller Karin Sjöholm og Århus- musiker Trine Omø


Forberedelse og gennemførelse af koncertturné vinter/forår 2023


 


Antologien, Tag Stemmen Tilbage, som vi her søger midler til produktionen af, er blevet til som følge af en kunstnerisk proces efter gruppeforløbet, hvor hver enkelt kvinde i gruppen - i samarbejde med en dansk forfatter som frivillig mentor - har bearbejdet en del af deres tekstmateriale.


 


Forfatterne tilknyttet projektet er :


Gerd Laugesen


Puk Qvortrup


Louise Juhl Dalsgaard


Kathrine Assels


Anna Dyhr


Elsebeth Egholm


Linda Karen Prahl


Mads Mygind


Eva Maria Lund


 


Hensigten med antologien er at skabe et æstetisk og nuanceret spejl for de mange individer, der bærer en tavs historie om vold med sig - og som måske aktuelt lever med vold. For at nuancere billedet af, hvad vold kan være - og for at skabe et bidrag til at fjerne et nedbrydende tabu og stigma.


Antologien udgives på Århus- Forlaget Silkefyret.


 


I forbindelse med produktion af antologien søger vi midler til:


Redaktionelt arbejde


Grafisk arbejde


Trykkeriomkostninger


 


Podcasten, Tag Stemmen Tilbage, tager udgangspunkt i kvindernes fortællinger.


Fortællingerne dramatiseres af skuespiller Karin Sjöholm og Århus-musiker Trine Omø - og udfoldes samtidigt edukativt af en psykolog.


Podcasten har til hensigt at udfolde et nuanceret billede af, hvad vold kan være, på en måde, der giver et bredt publikum adgang.


 


Podcasten kommer blandt andet, efter forudgående aftale, til at ligge på Dansk Kvindesamfunds hjemmeside.


 


I forbindelse med produktion af podcast søger vi konkret midler til:


Forberedelse og tilrettelæggelse ved Stine Thellesen, Anne Neimann (Lydpol) og Anna Klahn


Produktion v. Anne Neimann (Lydpol)


 


Forberedelse og udførelse af koncertturné i hele landet i samarbejde med musiker Ana Feitosa og skuespiller Karin Sjøholm, hvor gruppens tekster dramatiseres og antologien sælges. Konkret drejer det sig om midler til:


 


Forudgående tilrettelæggelse


Gennemførelse af foredrag ved de konkrete begivenheder


  

TUSIND TAK - og workbook med kreative skriveøvelser.
Minimumsbeløb 151,00 TUSIND dybfølte tak for at støtte vores arbejde for at bryde tabuet om vold i nære relationer! Tusind tak for at støtte den enkeltes ret til sin egen fortælling. Du får også min online workbook med metoder og øvelser til at få gang i din egen indre forfatterspire.
TUSIND TAK - og et eksemplar af vores antologi plus workbook
Minimumsbeløb 301,00 TUSIND dybfølte tak for at støtte vores arbejde for at bryde tabuet om vold i nære relationer! Tusind tak for at støtte den enkeltes ret til sin egen fortælling. Du får også min workbook med metoder og øvelser til at få gang i din egen indre forfatterspire - og et eksemplar af vores antologi, når den udkommer.
Vores antologi med personlig tak - plus workbook
Minimumsbeløb 1.001,00 TUSIND dybfølte tak for at støtte vores arbejde for at bryde tabuet om vold i nære relationer! Tusind tak for at støtte den enkeltes ret til sin egen fortælling. Du får også et eksemplar af vores antologi, når den udkommer med dit navn trykt under sponsorer plus et eksemplar af min workbook til at få gang i din kreative skrivning.
Antologi med personlig tak - plus online skrivekursus
Minimumsbeløb 5.000,00 TUSIND dybfølte tak for at støtte vores arbejde for at bryde tabuet om vold i nære relationer! Tusind tak for at støtte den enkeltes ret til sin egen fortælling. Du får også et eksemplar af vores antologi, når den udkommer, med dit navn /firmanavn trykt under sponsorer - samt en times foredrag om skriften som bearbejdning af voldsproblematikker.
Partnerskaber