JESPER HEDEGAARD SOUND OF BRASIL – Frutos do Nagé

670,00 kr. 3.35% af 20.000,00 kr.

4

crowdfunders
udløbet
Jesper Hedegaard @1419514787

medlem siden 6. november, 2022

Om projektet

Indspilning og udgivelse af album på streaming platforme samt 100 Cd’er og 100 vinyler (evt. flere) med gruppen JESPER HEDEGAARD SOUND OF BRASIL – navn på udgivelsen er Frutos do Nagé.


Økonomi
Alle bidrag er meget velkomne, da det er en dyr produktion. Heldigvis har jeg fået bevilliget 10.000 kr. i støtte fra KODA. Samlet udgift 60.000 kr. Derfor 
har jeg brug for DIN hjælp!


Baggrund
Min komposition Frutos do Nagé er en hyldest til Samba de Roda, som i 2005 blev erklæret en del af verdens immaterielle kulturarv af UNESCO.


Jeg skrev sambaen da jeg boede på Rua Nagé, som betyder Nagé Gade, i Salvador, Bahia, Brasilien. Lerskålen kaldes en nagé. I den Afro-brasilianske religion Candomblé bruges skålen til offergaver til de afrikanske guder. På indspilningen af nummeret vil start og slutning bestå af autentisk Samba de Roda perkussion fra byen Santo Amaro i Bahia. 


Musikken på den ønskede udgivelse, er et resultat af mange års dedikation og indlevelse, ikke mindst i Brasilien, hvor jeg har lært utroligt meget. Gennem 10 år i Salvador, Bahia var tæt på miljøet omkring Samba de Roda. Musikken vi spiller er autentisk og dybtfølt, og jeg ved fra utallige koncerter, at det reagere publikum meget positivt på.


Jeg er dansk pianist, komponist og kapelmester, og jeg har viet mit liv til Brasiliansk Musik, som jeg siden 1976 har spillet, studeret og promoveret. Jeg har boet i 12 i Brasilien, hvor jeg vandt prisen Troféu Caymmi Bahia i Salvador. I 2013 udgav jeg Cd’en Time to Change, som fik fin anmeldelse af journalisten Jens Lohmann i Jazz Special.


Brasiliansk Instrumentalmusik (MIB), også kaldet Brasiliansk Jazz, er et destilleret og sammenfattet udtryk af fremtrædende sider af den brasilianske musiktradition som Sound of Brasil hengiver sig til. MIB har siden 60erne gennemgået en markant udvikling og er i dag en af de mest spændende musikalske udtryksformer i Brasilien, fordi den indeholder improvisation, udvidede akkorder og smukke melodier.


Projektet
Originalitet: Min Samba
Frutos do Nagé er aldrig før indspillet eller udgivet – kun opført live. Samtlige numre er enten mine kompositioner, eller skrevet af brasilianske komponister, med mine arrangementer. Det er med andre ord ikke cover. Repertoiret bevæger sig over rytmer som Samba, Choro, Baião og Samba-canção.


Indhold: 10
kompositioner heraf 5 kompositioner af Jesper Hedegaard med nye arrangementer, herunder Frutos do Nagé – ikke udgivet, Pão de Cada Dia – ikke udgivet, Reencontro – ikke udgivet, Time to Change – udgivet med trio i 2013. Nu med nyt arrangement for kvintet, É Bom – udgivet med trio i 2013. Nu med nyt arrangement for kvintet.


Om gruppen
Jesper Hedegaard Sound of Brasil har spillet en lang række koncerter i Portugal, Brasilien og Danmark med forskellige besætninger. Den nuværende besætning har 2 førende danske solister i front, begge med passion for brasiliansk musik, samt 2 exceptionelle brasilianere i rytmegruppen. Det er et stærkt hold som præger Sound of Brasil med kunstnerisk kvalitet, musikalitet og udpræget brasiliansk autenticitet.


Line-up:
Maj Berit Guassora – trompet og flugelhorn, Alexander Kraglund – violin og bratsch, Jesper Hedegaard – piano, Rômulo Duarte (BRA) – bas, Zezinho Gotelipe (BRA) – trommer.


NB: Der kan være forsinkelse på levering af CD og specielt Vinyler, som kan tage op til 6 mdr. på grund af travlhed hos fabrikanten.


 

Partnerskaber