Historien om booomerang

Bliv en del af "crowd'et" i crowdfunding


Hej, 

Mit navn er Michael Eis.

Jeg startede boomerang.dk i 2011. 

Som Danmarks første crowdfunding platform var det temmelig meget op af bakke, det første mange år. Det er det egentlig stadigvæk, men det går fremad. 

Jeg har været selvstændig (iværksætter) siden 1998, og efter at have haft et foto galleri i Kødbyen (København) gik jeg i 2009 i banken for, at anmode om et lån - da galleriet ikke gik særligt godt. Det var lige før finanskrisen sådan rigtig fik fat, og jeg fik - for første gang i mit liv - et afslag på et lån. Men ikke sidste gang. 

Det fik mig til at tænke på hvad vi egentlig skal bruge en bank til ?

Jeg er, som en side bemærkning, selv uddannet i en bank, og har arbejdet 10 år i bankverdenen, men er - som jeg plejer at sige, heldigvis blevet klogere :) 

Efter det afslag, og tankerne omkring hvad banker er til for, begyndte jeg at tumle med idéen om at lave et 'system' udenom bankerne - hvor vi stillede vores kapital til rådighed for hinanden - som iværksættere. For hvad var lige idéen med, at sætte ens penge i banken - og så var det banken der, på godt og ondt, bestemte hvem der kunne låne penge (mine penge) og samtidig var det banken der tjente penge på det. Det gav ingen mening, lige efter jeg har fået et afslag. 

Det 'system' jeg tænkte på, var det der senere hen blev til boomerang.dk og crowdfunding. Ordet crowdfunding eksisterede ikke på det tidspunkt, i min bevidsthed. Jeg startede med at kalde det: Folk Finansiering; Fan Finansiering og Netværks Finansiering. Ikke særlig sexet synes jeg, og det var der heller ikke mange andre der syntes :)

Jeg var dog fast besluttet på, at bygge en (crowdfunding) platform hvor iværksættere, virksomheder, NGO'er og privatpersoner kunne skaffe kapital til at igangsætte eller videreudvikling deres virksomheder eller foreninger. Og det skulle foregå på et lovformligt grundlag - selvom jeg vidste det ville være den lange vej. 

De første mange år, efter jeg havde søsat den første version af boomerang.dk, brugte jeg det meste af min tid på at holde (gratis) foredrag rundt om i Danmark om Netværks Finansiering, og løbe rundt blandt politkere, interesseorganistationer for at fortælle om dette nye initiativ - og hvordan det skulle reguleres. Det blev til mange foredrag (200+), og mange møder. 

Ret hurtigt fandt jeg sammen med andre der også mente der var en idé i, at få dette nye marked til at virke og få det reguleret. 

I 2013 tog jeg initiativ til at stifte Dansk Crowdfunding Forening - så vi der arbejdede med det, havde en politisk platform at arbejde ud fra. Idag jeg er selv formand i foreningen. 

tbc....

Partnerskaber