Royalties og crowdfunding - nye muligheder !

Så er det (igen) tid til at prøve noget nyt ! Jeg synes ellers de sidste 3 år har budt på rigeligt. Denne mulighed er simpelthen så spændende og fuld af nye muligheder, at jeg vil skrive lidt om den her på bloggen.

Royalties af fremtidigt bogsalg, hvis du er med til at crowfunde udgivelsen !

Forlaget Pine Publishing har netop afsluttet deres første bog udgivelsesprojekt på booomerang, hvor du som crowdfunder af projektet, som incitament, vil modtage fremtidige royalties fra bogens salgi UK og USA. Hvis du altså sælger. Det skal den nu nok gøre. Det er iværksætteren og forfatteren Matias Dalsgaard der har skrevet bogen Du må ikke fortvivle. Det er en brevroman, der forsøger at give svar på nogle af livets store spørgsmål. Målbeløbet var 50.000 DKK som skal bruges til oversættelse, redigering, design, PR og markedsføring i USA og England. Det er af salget af den engelske version der opnåes royalty af. Du kan læse hele Pine's pitch via ovenstående link. 


Pine Publishing - crowdfunding - booomerangPine Publishing havde afsat cirka 60 dage til at crowdfunde de 50.000 DKK, men det tog dem kun et par dage, og de havde fået 103.551 DKK crowdfundet. Imponerende ! Et nyt redskab har hermed set dagens lys på booomerang.dk, og dermed i crowdfunding landskabet i DK. Når vi i starten af 2014 (forhåbentlig) åbner i Tyskland - vil denne mulighed naturligvis være en af de mange vi vil sælge booomerang på tyskerne.

Bag Pine Publishing står serie-iværksætteren Martin Bjergegaard (bla. BetterNow.org, Frokost.dk og RainMaking ) og er selv forfatter til bogen Winning Without Losing, samt Josefine Campbell som du bare behøver at 'google' for at blive forpustet.

Pine Publishing er allerede på boomerang.dk med deres to næste projekter: Happy Lemons og Kan man revne af begejstring - og begge er godt igang. Det bliver spændende at følge projekterne, og ikke mindst at få en tilbagemelding fra Pine Publishing har det første projekt er forbi, og slager starter.

Jeg synes det giver nye og spændende perspektiver til begrebet crowdfunding. Der flyver mange begreber rundt i crowdfundingens verden: donations baseret, reward, equity, lending (låne) og nu altså også royalty baseret crowdfunding. Modellen er gennemgået af dansk advokat, på Pine Publishings foranledning, og der er efter advokatens tilbagemelding ikke noget i vejen for at det kan laves på en platform som booomerang.dk. Så hermed er endnu et nyt crowdfunding værktøj lavet, og stillet til din rådighed. Så hvad venter du på. Royalty baseret crowdfunding kunne være et alternativ til equity crowdfunding, altså aktie crowdfunding, som vi stadigvæk arbejder på over på crowdinvest.dk. Men dybest set kan royalty baseret crowdfunding komme istedet for aktie crowdfunding. Fordelene er at du beholder alle aktiverne (anparter/aktierne) som iværksætter/selskab, og deler ud af dit overskud. Ganske som hvis du udloddede afkast af årets resultat. Modellen er stadigvæk så ny, at vi har til gode at finde ud af hvad der taler imod modellen. Så hermed en opfordring til at komme med kommentarer til dette, her under dette blogindlæg.

Det sker usandsynligt meget for tiden. Jeg kan knapt nok nå at følge med - booomerang.dk er stadigvæk 'kun' en enmandshær - så hav tålmodighed med nye indlæg her på bloggen. De kommer løbende, indimellem jeg passer 'butikken' og får tingene til at ské.
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 3. november, 2013
Partnerskaber