Maria fortæller om at lave en projektvideo til booomerang.dk

Vi har spurgt Maria Liv Claudi fra Nordic Design against AIDS om hendes erfaringer med at lave en præsentationsvideo til hendes projekt på booomerang.dk. Se Marias præsentationsvideo og læs med om udfordringer og gode råd til, hvordan man overvinder sin kameraskræk!


 


Nordic Design against AIDS. Promo from Nadia Claudi on Vimeo.


BOOOMERANG.DK: HVAD VAR DEN STØRSTE UDFORDRING VED AT LAVE EN VIDEO TIL BOOOMERANG.DK?

Maria: Den største udfordring ved at lave videoen til Booomerang var, at jeg skulle vænne mig til at stå foran kameraet. Jeg har aldrig følt mig synderligt godt tilpas foran et kamera, men på den anden side, så var det vigtigt for mig, at videoen blev god, fordi projektet betyder så meget for mig. Det hjalp mig på en eller anden måde til at glemme min kameraskræk i de 2.5 minutter, videoen varer. Jeg ville bare have det her til at lykkes, og jeg vidste, at der ikke var andre end mig selv, der kunne sørge for det. Derudover så hjalp det meget på nervøsiteten, at det var min søster der filmede.

BOOOMERANG.DK: HVOR LANG TID TOG DET CA. AT LAVE VIDEOEN?

Maria: Det sjove er, at det klip, der er blevet brugt, er fra dag nummer to, hvor vi ikke filmede meget mere end 1 time. Dagen før brugte vi omkring 3 timer på det. Bl.a. fordi vi ændrede en masse undervejs, som vi fandt ud af ikke fungerede som planlagt. F.eks. bare sådan noget med hvilken vej man går og om man går til højre eller venstre ved den første eller den anden hylde, osv.

Den første dag var vi også flere på holdet, og havde egentlig gjort ret meget ud af det hele. Da vi så kom hjem og så det igennem igen og viste det for andre, så blev det tydeligt, at det bare var alt for langt. Jeg snakkede så længe, at selv de mest interesserede ville være hoppet fra. Det endte derfor med, at kun min søster og jeg tog af sted igen og meget hurtigt lavede en ny og kortere optagelse, som også er den vi har brugt. Men uanset hvad, så havde vi brug for de første mange optagelser til at finde ud af, hvad der virker og ikke virker. Det er ikke sikkert, at det man har skrevet ned på et stykke papir hjemmefra rent faktisk fungerer, når man begynder at filme.

BOOOMERANG.DK: HVILKET KAMERA OG REDIGERINGSPROGRAM BRUGTE DU/I?

Maria: Vi brugte Canon EOS 500D, og redigeringsprogrammet var Final Cut Pro + lidt grafik i Photo shop.

BOOOMERANG.DK: HVILKE RÅD VIL DU GIVE TIL ANDRE, DER SKAL I GANG MED AT LAVE EN VIDEO TIL DERES PROJEKT?

Maria: At tænke på, at det nogle gange er fint nok at holde det meget enkelt. Du skal på kort tid kunne få dit budskab ud - hvis du vil for meget, så bliver det nemt forvirrende. Man skal jo huske på, at der også er mulighed for at tilføje ekstra detaljer i teksten nedenunder. Men samtidig synes jeg, at det virker bedst, hvis man kombinerer et forenklet budskab med bevægelse. Det kan jo være bevægelse i form af forskellige klip eller steder man filmer, eller som i min egen video det, at man går. Hvis man bare sidder foran en hvid væg, så skal man altså virkelig have karisma for at holde på folks opmærksomhed.

Derudover, hvis man har lidt kameraskræk, så kan det hjælpe at tage det om igen og igen, indtil det begynder at føles mere afslappet at filme. Man skal derfor ikke fortvivle, hvis man ligner en stiv pind på de første 5 optagelser - det skal nok blive bedre undervejs.

Først og fremmest så husk på, at det er skal være sjovt at lave det samtidig med, at man arbejder. Hvis man tager det hele alt for alvorligt, så bliver det for surt. Sørg for, at der er masser af kage og kaffe til pauserne – og hvis du har mulighed for det, så lav filmprojektet sammen med nogle gode venner.

Tina Thor Jørgensen (@tinathorjoergensen) Skrevet af Tina Thor Jørgensen (@tinathorjoergensen), 21. november, 2011
Partnerskaber