En video til dit crowdfundingprojekt er et must have! Find inspiration her:

Jeg har tidligere her på bloggen skrevet om vigtigheden af at lave en video til sit crowdfundingprojekt i indlægget "Video video video!", hvor jeg beretter om mine egne erfaringer med at lave videoen til projektet "En booomerang Freebike".

Nu er det på tide, at skrive lidt om videoer igen - for det går den rigtige vej. Alle jeg taler med forstår nu vigtigheden af en video, så budskabet er ikke svært at sælge - og det er godt, for det er vigtigt. Erfaringerne fra USA viser nemlig, at de projekter der har en video i deres projektpræsentation bliver 88% oftere 100% funded end dem, der ikke har en video! Så frem med dit videocamara/smartphone!

Der kan være mange undskyldninger for ikke at gøre det, men hvis du vil dit projekt, så må du gemme din blufærdighed i den tid det tager at lave din video. Måske du endda ender med at blive rigtig god til det, så du i fremtiden kan 'spytte' dem ud. Personligt er jeg heller ikke nogen 'haj' på en skærm, men i forbindelse med arbejdet med booomerang.dk og crowdfunding, har jeg efterhånden lært, hvordan det virker for mig. Jeg lader dig være dommeren over resultatet, som blandt andet kan ses på booomerangs VIMEO-kanal. Der er, og har været, en del projekter på booomerang.dk, der har lavet en video. Så lad os prøve at se på nogle af dem og på andre inspirations videoer fra andre sites, jeg har fundet.

En video skaber nærvær og troværdighed – se f.eks. videoen til projektet Nordic Design Against AIDS


I det aktuelle projekt på booomerang.dk Nordic Design Against AIDS tog Maria udfordringen op med det samme, og sammen med sin søster (tror jeg) fik hun hurtigt lavet denne video til sit projekt.Enkelt, lækkert. Og videoen gør, at projektet bliver mere nærværende, og fremfor alt skaber videoen troværdighed om Maria og hendes projekt. To vigtige punkter i crowdfunding. Held & lykke til Maria med projektet, som vi vil gøre alt for bliver 100% funded.

Boz Laikas video – projektet opnåede 100% funding på booomerang.dk


Boz L. har været her, der og allevegne med hans projekt på booomerang.dk - det er afsluttet og blev 100% funded - men hans projektvideo, som var en lille musikvideo, ligger på YouTube:Den fortjener da også at blive nævnt, da den, sammen med al anden aktivitet fra Boz, gjorde at projektet lykkedes. Vi glæder os til musikken, som Boz også har opdateret sine funders om – bl.a. på vores Facebook væg. Let the music play, Boz.

Videoer fra udlandet


Her er et par 'smagsprøver' fra amerikanske sider, som kan tjene til inspiration:

Og der er mange flere derude. Hvis du er stødt på én eller flere, du mener vi skal se, så send en mail med link eller lav en kommentar til denne post. Du kan altid følge med på vores VIMEO-kanal, hvor vi hen af vejen uploader videoer fra vores eget univers. Slutteligt vil jeg lige skrive, at CURTANA, som er en forening for iværksættere, har et godt tilbud på produktion af video. Her kan du læse om tilbuddet og CURTANA.
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 31. oktober, 2011
Partnerskaber