Pink Border

0,00 kr. 0.00% af 32.500,00 kr.

0

crowdfunders

70

dage tilbage
Ivan Grant Petrus @Justus

medlem siden 5. februar

Om projektet

Pink border

 

Meningsløs kunst i en meningsløs konflikt 

 

Mål:

 

Pink Border har til formål at lave meningsløs kunst i en meningsløs konflikt, konflikten mellem Israel og Palæstina. Projektet kombinerer to kunstprojekter: Pink State af Marco Evaristti og Just Bricks af kunstgruppen Justus, bestående af Emil Bjørn, Thomas Hanscomb og Ivan Grant.

Pink State af Marco Evaristti er en satirisk utopi af en ideel verden, en kunstnerisk ide om en verden, som Evaristti har realiseret med pink frugtfarve på toppen af Mont Blanc og isbjerge ved Grønlands kyst[1].

En ide, som vi Emil, Thomas og Ivan ønsker at bygge videre på med Just Bricks i en konfliktzone. Vi vil sammen udnytte de to projekters uskyldige satiriske natur til at fremhæve en meningsløs konflikt med kunst og skabe rum for eftertanke om den.

 

Pink Border realiseres med et toilet, et toilet lavet af pink mursten. En reference til Evaristti’s Pink State og kunstprojektet Just Bricks. Just Bricks er en kollektion bestående af 500 billeder af digitale mursten heraf vores motto, literally just bricks. En kunstkollektion, der har til formål at gøre det konkrete abstrakt på en sjov og provokerende måde, som vi formåede ved at hænge vores billeder op ulovligt på Aros, Tate London, Eiffeltårnet og Louvre, der alt i alt generede en handelsvolumen på 24 millioner DKK.

 

Projektet Pink Border vil være et pink toilet bygget af mursten separeret mellem grænsen af Israel og Vestbredden/Gaza (Palæstina). Et så brugbart og hverdagsagtigt element, der bliver fuldstændig ligegyldigt gjort. Et statement for at understrege selve meningsløsheden og det bedst mulige canvas ved kombinationen af Pink State og Just Bricks.

 

Toilettet består af cirka 100 mursten, som Marco Evaristti sponsorerer og tegner. Murstenene bliver brændt i pink, og vil tilnærmelsesvis ligne Just Bricks’ mursten[2].

 

Toilettet bliver splittet i 2 på langs, og vil blive bygget på hver sin side af murene, der separerer Israel og Vestbredden/Gaza (Palæstina). Marco Evaristti vil også stå for plantegningerne for toilettet, hvis udtryk skal være så genkendeligt som overhovedet muligt. Toilettet vil have samme dimensioner som et børnetoilet (mindre toilet), for at fremhæve uskyldigheden for projektet og et håb for fremtiden.

 

Vi Emil, Thomas og Ivan har erfaring med at arbejde med fysiske mursten, vi har førhen benyttet os af speciallim for at kunne bygge med mursten, dette er dyrere, men meget nemmere logistisk at arbejde med.

Vi er i konstant dialog med vores partnere i Israel og Palæstina for at finde frem til den bedste lokation for projektet. Vi ønsker at opføre toilettet mellem 2 beboelsesområder for at gøre rammerne om Pink Border mere ironisk.

Vores kontakt, Bab Iddier Gallery har også en håndværker som vi kan benytte og konsultere i løbet af projektet. Vi ønsker at filme os bygge hele toilettet med en drone for at have mere grafisk materiale og dokumentere vores rejse. Vores team i Emil, Thomas og Ivan bliver splittet op i 2. Vi består af 3, så der kommer til at være 2 der bygger den ene halvdel af toilettet i Israel, og 1 der bygger den anden halvdel i Palæstina, da vores kontakt Bab Iddier Gallery er placeret der.

Det er vigtigt at nævne, at ingen lokale må hjælpe os med at bygge toilettet, da vi ønsker at fungere som en upartisk og kunstnerisk gruppe. Mens vi bygger vil vi bære en falsk skudsikker- hjelm og vest med teksten ”Art” i stedet for ”Press”, som man så ofte ser.

 

Risiko og lovgivning:

 

Den nylige konflikt mellem Israel og Palæstina, som finder sted, mens denne projektbeskrivelse skrives understreger blot nødvendigheden for en kunstnerisk løsning. En løsning, der ikke har til formål at kritisere nogle parter, men blot belyse meningsløsheden i konflikten med meningsløs kunst.

 

Vi har i sinde at følge lovgivningen i Israel og Vestbredden/Gaza (Palæstina) til fulde. Dette betyder, at vi ikke kommer til at konstruere toilettet på muren, men adskiller det med 1 cm, for at sikre projektets succes og vores seriøse og realistiske intentioner om at fuldende projektet. Vi er i dialog med flere i Israel og Palæstina for at finde den mest velegnede lokation samt den mest sikre. Vi ønsker ikke at lave hærværk eller ødelægge noget, vi ønsker blot at vise situationens meningsløshed.

 

Produkt:

 

Motivationen for projektet er for os at etablere os bedst muligt med vores kunstneriske trademark i et brændpunkt i verden med massiv mediedækning. Motivationen for projektet er også at tjene penge for os Justus og Marco Evaristti, til dette vil vi benytte os af alle grafiske virkemidler for at dokumentere projektet. 

 

Dokumentar:

Vi ønsker at filme hele vores rejse og møde med virkeligheden, når vi bygger toilettet og højst sandsynligt bliver bremset, for at understrege og illustrere vores vision. Vi har megen erfaring med at filme og dokumentere tidlige projekter som dette.

 

Drone:

For at kunne få så meget grafisk materiale som overhovedet muligt, vil en drone være en nødvendighed for at kunne dokumentere så meget som overhovedet muligt, da toilettet er splittet mellem to landegrænser.

 

Det er lovligt at medbringe en drone til Israel, man skal dog købe en licens, der blot koster 23 euro, som det fremgår i følgende link: https://drone-traveller.com/drone-laws-israel/ 

 

Billeder:

Vi ønsker at tage billeder i høj kvalitet for at dokumentere og sælge projektets og dets vision. Vi har megen erfaring med at tage billeder og operere droner.

 

Tidslinje:

 

Grundet projektets usikre natur, vil det være umuligt at kunne fastlægge en tidslinje for projektet. Projektet kræver nemlig en researchfase, der har til formål at finde den perfekte og mest relevante lokalitet for projektet samt det bedst egnede rent logistisk. Ud fra dialog med vores lokale partner i Nazareth fra Bab Iddier Gallery samt vores egen erfaring, ved vi, at det ville kunne lade sig gøre på max. 10 dage. Projektets budget er derfor baseret på, at vi opholder os i Israel/Palæstina i 10 dage. 

 

Hvad har vi gjort før?

 

Vi har erfaring fra før med sådanne ekstreme guerilla-projekter. Vi har før hængt vores kunstværker op ulovligt inde på Aros. Dette var vores springbræt til at lancere vores største projekt i Tate i London og Louvre, hvor vi også hang vores billeder op ulovligt. Vores erfaring med sådanne projekter gør, at vi er i stand til at eksekvere på projekt Pink Border. 

 

Økonomisk aftale mellem Emil, Thomas og Ivan og Marco

 

Marco Evaristti og os Emil, Thomas og Ivan deler alle rettighederne til al materialet, der bliver filmet, produceret og associeret med projektet (inkl. Toilettet ved grænserne). Fordelingen økonomisk er 40 % til Marco Evaristti, 40 % til os Justus og 20 % der skal deles og distribueres sammen mellem de 2 parter, Justus og Marco Evaristti. Begge parter skal i samråd godkende brug af alt associeret Pink Border materiale såsom billederne og videoklippene.

 

 

Budget

 

Antal

Enhed

Beløb

3

Flybilletter (København- Tel Aviv/Amman

10000 DKK

1

Kost og logi i Israel/Palæstina

9000 DKK

100-ish

Mursten lavet i Just Bricks’ format

Gratis: Sponsoreret af Marco Evaristti

1

Materialer til at opføre toilettet

2000 DKK

1

Logistik til at transportere alle materialer rundt

3000 DKK

1

Leje drone*

4000 DKK

1

Leje kamera*

2000 DKK

3

Falsk skudsikker vest

1500 DKK

3

Falsk skudsikker hjelm

1000 DKK

 

I alt

32500 DKK

 

*Kan også lejes igennem vores netværk gratis

 

Priserne er blevet udregnet med hjælp af vores kontakt i Palæstina, Bab Iddier Gallery. Budgettet viser vores omkostninger i grove træk fra et realistisk udgangspunkt med et ophold på maksimum 10 dage i Israel og Palæstina.

 

Kontakt os:

 

Mail:

ivan@broen.io

marco@evaristti.com

 

 

Telefon:

42748520

 

Hjemmeside:

https://www.justbricks.dk/Alt eller intet

Dette projekt er et såkaldt "alt eller intet"-projekt. Det betyder, at hvis projektet ikke når dets mål, så tilbagebetales pengene til alle støttere.

Læs mere om Alt eller intet

Foredrag: Justus
Minimumsbeløb 12.000,00

De seneste 9 måneder har vi brugt på at udvikle et unikt foredrag, hvor vi fortæller om vores utrolige rejse som iværksættere, som vi meget gerne vil dele.

Foredraget handler om hvordan vi lavede et digitalt kunstværk af en mursten som solgte for over 24 millioner danske kroner.

 

I løbet af vores rejse har vi udstillet vores kunstværk på Louvre i Paris, Tate Modern i London og ARoS i Danmark, samarbejdet med anerkendte kunst skabt et omfattende online fællesskab af kunstsamlere.

 

Det slog os, at mange virksomheder har et bestemt perspektiv. ‘Corporate Mindset' kalder vi det. Et perspektiv som gør det svært at se tingene på en

dermed knække koden til en ny generation af kunder. Et perspektiv som dræber kreativitet og nye ideer.

 

Vores foredrag kickstarter en anderledes og innovativ måde at tænke på som virksomhed, på en engagerende måde. Vi inspirerer virksomheder til at træde ud af “The Corporate Mindset”.

Hvis I er interesseret i at høre mere om vores foredrag, så skriv meget gerne hvordan jeres kalender ser ud, så vi kan få sat et møde op. Vi har holdt foredrag på diverse skole, været gæstelærere i UCL, foredragsholdere på diverse højskoler og efterskoler, snakket på Axelborg, Nimb og holdt foredrag i Berlin

 

Seneste anmeldelser af vores foredrag:

 

Vi blev nysgerrige, da vi stødte på Just Bricks og NFT universet, og blæst bagover, da vi talte med dem. Vi havde Just Bricks med på The Lobby, som er en Europæisk Hotel Conference, og det var imponerende at lytte til unge talenter, der tør tage chancer og bruge guerilla marketing i deres projekter. Det har været meget inspirerende og lærerigt. Indlægget har efterladt et stærkt indtryk"

 

-       Dorte Bagge, Founder, The Lobby CPH.

 

"Forleden dag, havde jeg besøg af et par super friske unge iværksættere, der på kæmpe innovativ vis, har omsat for 24 millioner kroner. De hængte deres produkt op ved siden af Mona Lisa"

 

-       Martin Thorborg, Dinero.


Optagelser fra vores seneste foredrag:

https://www.youtube.com/watch?v=Abmpw2pZsg0&t=6s&ab_channel=JustBricksForedrag


Hjemmeside:

https://www.justbricks.dk/

 

Partnerskaber