Aarhusianske godnathistorier

36.049,00 kr. 103.00% af 35.000,00 kr.

94

crowdfunders
udløbet
BorisBoll @borisboll

medlem siden 29. oktober, 2012

Om projektet

OBS - NYT - nu med læseprøver på bloggen.

- -

Jeg har skrevet to bøger om København for børn - nu er turen kommet til Aarhus.

Fortællingerne tager udgangspunkt i byens statuer og gadenavne og pudsigheder. Nogle af historierne er røverhistorier - andre er faktisk rigtige nok. Det bliver et sært, men frugtbart blandingsprodukt. Bogen gennemillustreres af undertegnede.

Jeg har været i P4 ØstjyllandP1 MorgenAarhus Stiftstidende samt Jyllands-Posten for at tale om dette projekt. (For at læse de to sidste omtaler, skal man være abonnent.)

Eksempler på historier? I videoen skitseres en om Hjelmensgade. En anden kunne handle om Skt. Olufs kirke, der ikke eksisterer længere, det er den, man kan se fundamentet af bag domkirken. Men - måske ligger der stadig en kirke her? Den er blot bygget ned i jorden? Hvorfor? Fordi man ville ringe nogle jordtrolde ud af undergrunden (engang i middelalderen, hvor verden var fuld af den slags kravl og krat). Og hvis man ikke tror på det, kan man andetsteds i bogen læse den sande historie om Skt. Olufs kirke. Den brasede faktisk sammen påskedag i 1548. Heller ikke helt udramatisk, må man nok sige ..

Bogens data: 128 sider, 4 farver, A5 format, hardback. Pris i alm. udsalg: min. 198 kr.

Det koster 35.000 at trykke sådan en karl i 1.000 eksemplarer. Det er det beløb, jeg ansøger om.

Vigtigt: Jeg afprøver ikke crowdfunding som finansieringsmetode, fordi jeg ikke kan få bogen udgivet på andre måder, fx på et etableret forlag. Jeg ser crowdfunding som en anledning til at få afprøvet nogle af de muligheder, som nettet kan tilbyde litteraturen. Musikerne har længe crowdfundet, det er på tide, at forfattere gør dem kunsten efter. En bog om Aarhus er oplagt i den forbindelse, fordi den er lokalt forankret, således også sikret en naturlig bevågenhed (læs: presse). Og den strategi ser ud til at bære frugt.

Boris Boll-Johansen, født 1967, bor og arbejder i Berlin. Boede i Aarhus i 2004-05. Uddannet fra Det kgl. Danske Kunstakademi. Forfatterskabet tæller fem bøger, tegneskabet mindst 20. Med til metieren hører litterære eksperimenter på nettet, herunder smaabreve.dk (2004), hvermandag.dk (2005), og ikke mindst mp3-forlaget Klørkonge.dk (åbnede 2006).

Følg med på projektets blog.
Varmt virtuelt smil og ditto kram
Minimumsbeløb 50,00 Sendes pr. venlig eftertanke.
Tak i bog (+ alt det foregående)
Minimumsbeløb 100,00 Hvis du, giveren, ikke har doneret penge anonymt, så får du dit navn i bogen. Der bliver tale om en halvlang takkeliste! Også sponsorer skal takkes. Og de mange samarbejdspartnere.
1 ebog (+ alt det foregående)
Minimumsbeløb 150,00 Der kommer et link flyvende pr. email. Eller måske sendes koden sammen med pakkeposten, hvis du alligevel skal have tilsendt noget. Det finder vi ud af. Ebogen og papirbogen udkommer i øvrigt samtidig.
1 bog (+ alt det foregående)
Minimumsbeløb 250,00 Den kommer med fodposten en uge eller to før officiel udgivelse. Og måske har jeg spoleret den lidt med en lille tegning. I hvert fald har jeg da autograferet den. Medmindre du specifikt har frabedt dig det smuds!
1 extra bog (+ alt det foregående, dvs. i alt to papirbøger)
Minimumsbeløb 400,00 Så er der til begge børn. Og man får fred i hjemmet.
1 extraextra bog (+ alt det foregående, dvs. i alt 3 bøger)
Minimumsbeløb 500,00 Så får man samtidig lige arrangeret en original julegave!
Original tegning + Sindssygt langt ude københavnske godnathistorier II (+ alt det foregående)
Minimumsbeløb 1.000,00 Tegningen er fra produktionen af "Aarhusianske godnathistorier". De er ikke i farver, da jeg lægger farve på i computeren. De er måske ikke flotte, men netop: originale! Ekstrabogen er fra tidl. produktion fra eget forlag. Der er p.t. 50 tilbage!
oplæsning og tegneshow (+ alt det foregående)
Minimumsbeløb 5.000,00 Jeg kommer ud og læser op. Og tegner til. Og det blir hyggeligt. En børnefødselsdag? Et alternativt indslag til forretningseventen? Hvis det skal foregå på Bornholm - så tar vi det med.
Partnerskaber