Om projektet
OBS - NYT - nu med læseprøver på
bloggen.
- -
Jeg har skrevet to bøger om København for børn - nu er turen kommet til Aarhus.
Fortællingerne tager udgangspunkt i byens statuer og gadenavne og pudsigheder. Nogle af historierne er røverhistorier - andre er faktisk rigtige nok. Det bliver et sært, men frugtbart blandingsprodukt. Bogen gennemillustreres af undertegnede.
Jeg har været i
P4 Østjylland,
P1 Morgen,
Aarhus Stiftstidende samt
Jyllands-Posten for at tale om dette projekt. (For at læse de to sidste omtaler, skal man være abonnent.)
Eksempler på historier? I videoen skitseres en om Hjelmensgade. En anden kunne handle om Skt. Olufs kirke, der ikke eksisterer længere, det er den, man kan se fundamentet af bag domkirken. Men - måske ligger der
stadig en kirke her? Den er blot bygget
ned i jorden? Hvorfor? Fordi man ville ringe nogle jordtrolde ud af undergrunden (engang i middelalderen, hvor verden var fuld af den slags kravl og krat). Og hvis man ikke tror på det, kan man andetsteds i bogen læse den sande historie om Skt. Olufs kirke. Den brasede faktisk sammen påskedag i 1548. Heller ikke helt udramatisk, må man nok sige ..
Bogens data: 128 sider, 4 farver, A5 format, hardback. Pris i alm. udsalg: min. 198 kr.
Det koster 35.000 at trykke sådan en karl i 1.000 eksemplarer. Det er det beløb, jeg ansøger om.
Vigtigt: Jeg afprøver
ikke crowdfunding som finansieringsmetode, fordi jeg ikke kan få bogen udgivet på andre måder, fx på et etableret forlag. Jeg ser crowdfunding som en anledning til at få afprøvet nogle af de muligheder, som nettet kan tilbyde litteraturen. Musikerne har længe crowdfundet, det er på tide, at forfattere gør dem kunsten efter. En bog om Aarhus er oplagt i den forbindelse, fordi den er lokalt forankret, således også sikret en naturlig bevågenhed (læs: presse). Og den strategi ser ud til at bære frugt.
Boris Boll-Johansen, født 1967, bor og arbejder i Berlin. Boede i Aarhus i 2004-05. Uddannet fra Det kgl. Danske Kunstakademi. Forfatterskabet tæller fem bøger, tegneskabet mindst 20. Med til metieren hører litterære eksperimenter på nettet, herunder smaabreve.dk (2004), hvermandag.dk (2005), og ikke mindst mp3-forlaget Klørkonge.dk (åbnede 2006).
Følg med på projektets blog.