NXTrobokit

20.000,00 kr. 100.00% af 20.000,00 kr.

7

crowdfunders
udløbet
Klavs Norup Lauridsen @klavsnoruplauridsen

medlem siden 12. november, 2013

Om projektet

Se vores takkevideo her


NXT Robokit er et valghold fra Langeskov Skole, som deltager i videnskabs- og teknologi konkurrencen First Lego League.

Det er en konkurrence hvor unge udfordres til at tænke som ingeniører og være innovative. Hvert år er der et samfunds-relateret problem der stilles som emne, og det er frit for holdene at vælge underkategorier, der er dog et enkelt regelsæt der skal følges, bl.a. skal holdene finde en løsning til et selvvalgt problem inden for den givne overskrift, de skal markedsføre og profilere sig selv, deres viden og løsning, de skal arbejde sammen og de skal programmere en robot til at klare opgaver på en bane bygget ud af Lego.

I år er overskriften Nature's Fury, altså Naturens Rasen, eller naturkatastrofer, her skulle holdene, inkl. os, forske i en problemstilling inden for naturkatastrofer, og derefter komme op med et løsningsforslag.

Nogle hold tager det mere seriøst end andre, og på Langeskov Skole, NXT Robokit, har de sidste tre år været meget seriøse, og især i år, går vi rent faktisk efter at få produceret vores løsning og sendt den på markedet.

Hvem er vi?

Billede efter finalen i Odense


Vi er et meget motiveret, dygtigt og engageret valghold på Langeskov Skole, som for fjerde år i træk deltager i First Lego League, med et fantastisk sammenhold. Vi er en blanding af elever fra syvende til niende klasse, som har valgt First Lego League med naturvidenskab og robotter fordi vi synes at det er fedt.


Vores mission er at være blandt de bedste inden for alle emnerne - forskning, profilering, robotkørsel, samarbejde og teknologi, og selvom vi selvfølgelig vil vinde konkurrencen, så gør vi det her fordi det er sjovt.

Vi kommer fra den lokale folkeskole, Langeskov Skole, som er en visionær folkeskole med 650 elever. Det er skolen der arrangere og støtter vores hold. Udover naturvidenskab, lægger skolen meget vægt på internationalt samarbejde mellem skoler i EU-lande, og i den forbindelse har vi bl.a. to udvekslingsstudenter fra Tjekkiet, IT, med computere til alle elever og SmartBoards i lokalerne.

Vi har i løbet de sidste 10 uger og har investeret næsten 300 timer i forberedelsetid. Det var alt sammen tiden værd, da vi tog hjem med 4 pokaler, og to andenpladser.

  • Førsteplads i forskning

  • Førsteplads i teknologi

  • Førsteplads i robotkørsel

  • Andenplads i markedsføring

  • Andenplads i samarbejde

  • Vinderpokalen


Hvilket betyder at vi nu skal til Bodø i Norge den 30. november, til den Skandinaviske finale. Men vi er jo en helt almindelig folkeskole, og vi bliver nødt til at flyve derop, men det kan i læse mere om længere nede.

Hvad gjorde at I vandt?
Lavspændningsmaster af træInden man støtter et projekt vil man jo gerne vide hvad der er så specielt ved lige netop der her hold.

I slutningen af det her afsnit, vil vi lige skrive nogle citater fra dommerne, men først vil vi fortælle lidt om vores forskningsprojekt. Vi har forsket i storme og orkaner. Et af de store problemer i de lande hvor lavspændningsledningerne er over jorden, altså, som vi ser her til højre, er at elmasterne vælter, typisk fordi der falder et træ ned over ledningerne, eller fordi elmasten simpelthen knækker.

Her er vi kommet op med løsning, som vi har kaldt SafetyCoil, forkortet til S-Coil, idéen er egentligt meget simpel, ledningerne kobles fra når der kommer et træk i dem, altså når en elmast den vælter. Det kunne ske af flere årsager, men vi har arbejdet med naturkatastrofer og lige netop de situationer der opstår under en storm eller orkan. Dog kunne elmasten også vælte ved at en bil køre ind i en elmast og får den til at vælte.

Det kan vi dog ikke gøre så meget ved, men rigtig tit når der er en elmast der vælter, så skaber det en dominoeffekt og nabo-elmasterne vælter, fordi den elmast der knækkede i starten, har trukket dem med ned.

Dermed vil S-Coil, koble ledningerne fra, og sørge for at kun en elmast vælter, altså så vi slipper for dominoeffekten. Det betyder mindre oprydningsarbejde, hurtigere genmontering, altså strømafbrydelsen vil ikke vare lige så lang tid, og det vil også reducere faren for både materielle skader og skader på personer og dyr.
NXT Robokit tog os med storm, og scorede fuldt i alle kategorier!

Præsentation & forskningsdommerne



NXT Robokit har udvist stor teknologisk viden, og har brugt sensorer og simple idéer, som er integreret godt i deres programmering.

Teknologidommerne


Formålet med pengene
Pengene vil blive sat ind på vores konto, og vil bl.a. blive brugt til at købe nye og mere sikre robotter og andet udstyr, derudover vil de også blive brugt på vores forskningsdel, så vi muligvis kan komme ud og rundt for at snakke med folk der ved en hel masse om hvad vi går og laver. Og sidst, men ikke mindst, er det jo ikke gratis at flyve til Bodø med 13-14 personer, og derfor vil pengene også gå til rejseudgifter.

Lidt om Bodø
Vaagan i Bodø
Bodø ligger i det nordlige Norge, og er mellemstor by med lige knap 50.000 indbyggere.
Man tænker, det gjorde vi i hvert fald, hvorfor dog placere en Skandinavisk Konkurrence med deltagere fra Danmark, Færøerne, Sverige og Norge, så langt væk fra alt. Tjoh, det er fordi at hovedarrangørerne FIRST, har hovedkontor i Bodø.


Så vi skal konkurrere i Bodø Spektrum, som er en stor hal, så ikke noget med vinduer, men det gør vist alligevel ikke noget, da der måske er dagslys 2 timer om dagen. Byen ligger nord for polarcirklen på en halvø, lige ud til Golfstrømmen, så heldigvis hjælper det lidt på temperaturen, dog blæser det konstant, så vi skal alligevel have ordenligt varmt og vindtæt tøj med.


Der er rigtig flot, med nordlys og hvis man er der på det rigtige tidspunkt også midnatssol. Flot terræn og massere af vand.
Perfekt sted for en vandretur, så må vi se om vi får tid til det.


Afrundning
Se www.nxtrobokit.dk for yderligere oplysninger. Vi kommer med en videohilsen inden for et par dage.
Derudover har vi også en facebook, som kommer med opdateringer løbende om hvad vi laver, der er også en blog, som vi skriver på når der sker nogle større ting som kan findes her.


Tusind tusind tak for al den støtte vi får!


Sponsorer og samarbejdspartnere


Udvikling_Fyn


Udvikling Fyn A/S vil samle Fyn om vækst og udvikling, så øen i 2018 kan kalde sig Danmarks innovative centrum for vækst og oplevelser.


Teknologisk_Institut


Teknologisk Institut er en selvejende og almennyttig institution.
Instituttet udvikler, anvender og formidler forsknings- og teknologibaseret viden til dansk erhvervsliv.


Universal_Robots


Universal Robots er en robotvirksomhed, der udvikler og sælger robotarme, der let og enkelt kan automatisere og effektivisere kedelige, monotone og opslidende processer i industrien.


Langeskov_Skole


Langeskov Skole er en visionær folkeskole med omkring 600 elever. Skolen samarbejder bl.a. med andre skoler i hele Europa, har et sciencehold, computere til alle elever fra 6. klasse
og op. Derudover er der også smartboards i klasserne, samt et fantastisk undervisningsmiljø.


HYDAC_Logo


Hydac A/S har hovedsæde i Langeskov og forsyner herfra både danske og internationale markeder med innovative hydraulik- og elektronikprodukter.


Virksomhedens produktprogram indbefatter mere end 50.000 komponenter og systemer indenfor områderne: filtreringsteknik, olieserviceudstyr, ventilblokteknik, elektronisk måleteknik, akkumulatorteknik, compact-hydraulik, HY-ROS befæstelsesteknik og oliekølesystemer.


KMD


KMD er blandt Danmarks største it- og softwarevirksomheder med afdelinger i København, Århus, Odense og Aalborg. Hovedparten af KMD’s forretning udspringer af egen softwareudvikling, og virksomheden udvikler og leverer it-løsninger til kommuner, stat og private virksomheder.


Kerteminde_Kommune


Kerteminde Kommune tilbyder forskellighed, enestående naturoplevelser, god service for borgerne, et driftigt erhvervsliv og et rigt kulturliv.


Booomerang


booomerang.dk er danmarks første og største crowdfunding–platform, hvor iværksættere, kunstnere, foreninger og andre kreative kan rejse penge til at realisere deres gode idéer og projekter gennem økonomisk støtte fra enkeltpersoner i egne og nye netværk.


WebCoders


WebCoders er først og fremmest en gammeldags virksomhed, og det er vi stolte af. Vores mål er at du som kunde skal opleve nærvær, godt håndværk og god service,  herunder at opgaver bliver løst og afleveret til tiden.


sitevision


SiteVision er en konsulent virksomhed, der primært arbejder indenfor web- og applikations udvikling, med speciale i kunde tilpasset løsninger. SiteVision blev etableret i år 2000 og har fra første dag udviklet løsninger til web og mobile platforme.


 



Energi Fyn er en moderne og velkonsolideret energikoncern, ejet af 175.000 fynske andelshavere - Energi Fyn er fynboernes elselskab.



GreenCreative er et projekt, der skal gøre det nemmere for den private dansker, at eje 3D printede objekter.



Gymnázium Jeseník er en tjekkisk skole, som Langeskov Skole har arbejdet sammen med gennem længere tid. Bl.a. har vi været på besøg og fået erfaringer fra deres First Lego League hold, samt to udvekslingstudenter, hvor den ene har været vejleder på vores hold i år..

Partnerskaber