Red Danmarks største lille forlag

52.200,00 kr. 104.40% af 50.000,00 kr.

155

crowdfunders
udløbet
dpbsforlag @dpbsforlag

medlem siden 26. juli, 2012

Om projektet

Det Poetiske Bureaus Forlag har brug for din hjælp for at kunne fortsætte med at udgive verdenslitterære klassikere samt ny dansk og udenlandsk skønlitteratur. Der er flotte gaver til alle bidragsydere som støtter med 100 kr. eller mere.

Med gennemsnitsligt 30 bogudgivelser om året de sidste fire år kan vi i Det Poetiske Bureaus Forlag næppe kalde os et lille forlag. Kigger man på økonomien i foretagendet tegner der sig imidlertid et andet billede. Årsomsætningen alt inklusive er på under en million og alt – alt! –  administrativt samt redaktionelt arbejde udføres ulønnet. Alligevel er det svært at få virksomheden – en frivillig non-profit forening – til at løbe rundt.

Bibliotekssalget er for nedadgående, anmelderne prioriterer udgivelser fra store og/eller fashionable forlag samt de 3 K’er vi ikke spekulerer i (krimier, kogebøger og kendisbiografier), og desuden giver ingen fonde støtte til drift.

Vi synes selv, vi leverer et uvurderligt stykke arbejde for kvalitetslitteraturen. Dels udgiver vi ny dansk litteratur (primært poesi, men også noveller, romaner og essays) af både yngre debutanter, ­ der ikke har adgang til inderkredsen af bogscenen da de ikke har gået på Forfatterskolen eller tidens populære, men hundedyre skrivekurser, - men også af etablerede forfattere, der er blevet skubbet til side af de større forlag som tidligere har udgivet dem, - måske fordi de er for mærkelige, måske fordi de er for gamle, måske fordi de ikke er profitable. Men hvornår har kvalitetslitteratur nogensinde været profitabel?

Dels udgiver vi moderne og klassisk verdenslitteratur fra udlandet i nye oversættelser. Af vore største succeser kan vi nævne de største udvalg af Rimbaud, García Lorca, Baudelaire og William Blake på dansk, foruden den første komplette oversættelse til et nordisk sprog af Shakespeares poetiske værker. Vi finder også plads til udenlandske digtere bosat i Danmark, og litteratur fra så forskellige hjørner af verden som Grækenland, Kurdistan, Afghanistan, Iran, Indonesien, Island, Rumænien, Peru, USA og flere steder endnu.

Her i anden halvdel af årets bogsæson har vi allerede adskillige fantastiske titler på bedding, men ingen penge til at få dem trykt. Det drejer sig bl.a. om brevvekslingen mellem den russiske anarkist fyrst Peter Kropotkin og vor egen åndsfyrste Georg Brandes, oversat fra fransk af Vagn Lyhne og Lis Norup; poesi af de spanske brødre Antonio og Manuel Machado, en del af den såkaldte 98-generation, der bl.a. banede vejen for García Lorca, for første gang på dansk ved Gorm Rasmussen; den spanske anarkist Lucio Urtubias erindringer om et langt liv i idealismens tjeneste, oversat af Lars Troels Møller; ny græsk kriselitteratur af Christos Oikonomou, på dansk ved Birthe Wied; samt nye danske digtsamlinger af bl.a. Knud Steffen Nielsen, Lene Julskov Krøyer List og Ole Lillelund.

Støt os og du hjælper et politisk og økonomisk uafhængigt, frisindet, idealistisk og internationalt forlag, hvis medarbejdere ikke nærer ønsker eller illusioner om at skabe sig en givtig karriere, men udelukkende arbejder for at udvikle og udbrede en litteratur der er mindre identitetspolitisk og mere samfundskritisk orienteret end de fleste.

Støt os og modtag kunstgaver, boggaver, hæder eller abonnementer foruden naturligvis vores evige taknemmelighed.

Hvis vi når målet om at indsamle 50.000 kr., ja så er forlagets drift reddet det næste år. Mere skal der ikke til, og DU kan hjælpe.

NB: Skriv straks til info@detpoetiskebureau.dk og læg billet ind på kunstværker og bøger, også gerne før du donerer, så du er sikker på at du kan få hvad du gerne vil have.
Digtsamling
Minimumsbeløb 100,00 Få en digtsamling efter eget valg (gælder ikke udgivelser i Lommebiblioteket og Klassikerbiblioteket). Se eksempler på vores hjemmeside.
Lommebøger
Minimumsbeløb 250,00 Få to bøger fra serien Bureauets Lommebibliotek efter eget valg. Vær opmærksom på at visse titler er udsolgt. Se eksempler på vores hjemmeside
Grænseløs
Minimumsbeløb 300,00 Få Arne Herløv Petersens Grænseløs-tetralogi. Fire binds erindringsroman på næsten 2500 sider om forfatterens oplevelser fra 1. januar 1960 til 31. december 1969
Abonnement
Minimumsbeløb 400,00 Få 1 års abonnement på tidsskriftet Det Poetiske Bureau der udkommer 3-4 gange årligt. Giver også 20-30 % rabat på alle forlagets udgivelser
Klassikerbøger
Minimumsbeløb 500,00 Få to titler efter eget valg fra vores serie Bureauets Klassikerbibliotek. Gælder "Baudelaire i udvalg", "Pushkin - en biografi", "Rubén Darío i udvalg", "Shakespeare - kærlighedens digter" og "William Blake i udvalg"
Original illustration af Mark Tholander
Minimumsbeløb 1.000,00 Få en flot indrammet original illustration af Mark Tholander fra bogen ”Pushkin – en biografi” plus et eksemplar af bogen. Husk at skrive til os, også gerne før du donerer, så du er sikker på at den tegning du vil have stadig er tilgængelig.
Original illustration af Thomas Faber
Minimumsbeløb 1.500,00 Få en flot indrammet original illustration af Thomas Faber fra bogen ”Baudelaire i udvalg” plus et eksemplar af bogen. Husk at skrive til os, også gerne før du donerer, så du er sikker på at den tegning du vil have stadig er tilgængelig.
Bogsponsorat
Minimumsbeløb 5.000,00 Få dit navn nævnt med tak på titelbladet af en kommende udgivelse efter eget valg samt 35 frieksemplarer af bogen.
Komplet bogsæt
Minimumsbeløb 10.000,00 Få et komplet sæt af alle forlagets hidtidige udgivelser (gælder ikke titler udsolgt pr. 1/8 2017). Mere end 140 bøger, ny dansk poesi og prosa og klassisk og moderne verdenslitteratur.
Evighedssponsorat + komplet bogsæt
Minimumsbeløb 50.000,00 Få dit navn nævnt med tak i kolofonen i alle fremtidige udgivelser fra forlaget. Du modtager desuden et komplet sæt af forlagets bagkatalog (titler der ikke er udsolgt per 1/8 2017) samt et eksemplar af alle fremtidige udgivelser.
Partnerskaber