Corona og crowdfunding

I den kommende tid bliver det svært at være den lille selvstændig - uanset om du er freelancer, butiksejer eller hvad du nu end måtte lave for at tjene til dagen og vejen.

Regeringen har offentliggjort en erhvervspakke, som skal sikre at (store) virksomheder har likviditet til at betale sine udgifter - herunder løn til de ansatte. En stor håndsrækning til erhvervslivet - men altså ikke hvis du din løn er lig med din omsætning.

Aflyste møder, events, foredrag, samarbejder betyder at man som lille selvstændig ikke kan tjene løn, da din omsætning forsvinder. Regeringen er p.t. ikke ude med forslag til hvordan der kan hjælpes. Som så mange gange før, er man efterladt på perronen - og må finde løsninger.

Min frygt går på, at man må lukke deres forretning - og så står vi med et endnu større problem. Stigende arbejdsløshed, og virksomheder der ikke ansætter - da deres forretning også er presset. Endnu værre er det, at de små virksomheder er altafgørende for jobskabelsen i Danmark - 9 ud af 10 jobs skabes i virksomheder med mindre end 15 ansatte.

Gode krafter arbejder på, at finde en løsning politisk som kan blive en redningskrans for de mange små selvstændige der er i farezonen for at lukke/gå konkurs.

 

Netværksfinansiering....

Min opfordring går på, at du kunne prøve dig med et crowdfunding projekt - og forsøge at lade dit netværk hjælpe dig igennem corona situationen.

Nu, mere end nogensinde før, tror jeg dit netværk er villig til at hjælpe dig igennem situationen. Længe før vi kendte begrebet crowdfunding, arbejdede vi med begrebet netværksfinansiering. Det kommer til sin ret nu.

 

Så står du i en situation hvor du kan se du kommer til at mangle omsætning/løn - så kast dig ud at få dit netværk til at hjælpe. Opret et projekt her på platformen. Jeg tror ikke der er meget hjælp, at hente i bankerne - hvem har også lyst til at gældsætte sig yderligere, når man ikke aner om man overlever.

Endnu en grund til at prøve sig med et crowdfunding projekt.

Når du opretter dit projekt, så husk det er IKKE en offentlig indsamling. En sådan skal anmeldes til Indsamlingsnævnet. Det koster 1100 kr. i gebyr, og det tager tid før du bliver godkendt. Et crowdfunding kræver du har nogle produkter at sælge (nogen kalder det rewards, incitamenter, perks).

Så sæt nogle produkter/varer til salg. Lad dit netværk købe dem nu, på forhånd, få likviditet ind nu (til overlevelse), og leverer produkterne senere hen - når din forretning er igang igen, på den anden side af corona virus.

Du kunne f.eks. sælge

  • rabatkort

  • klippekort med timer

  • fysiske produkter du har på vej ind i butikken

  • online forløb

  • webinar

  • online foredrag

  • restlager

  • synlighed på dine SoMe kanaler

  • osv. osv. osv.


Du skal tænke 'produkter' meget bredt. Alt kan sælges, så længe du bare husker at produkterne skal leveres.

Jeg ville hjertens gerne give en coroan rabat på at bruge booomerang.dk som platform, men den meget spinkle forretningsmodel tillader det ikke. Til gengæld kan jeg love dig, at jeg sætter vores 70.000+ registrere bruger i spil. Vores succesfee er iøvrigt 7 % og situationen taget i betragtning vil alle projekter kunne oprettes som 'flexible funding' projekter - stedet for 'alt eller intet'. Det betyder, at du ikke behøver at nå dit målbeløb for at få pengene du sælger for udbetalt, du får beløbet udbetalt (minus vores provision) uanset om du når målbeløbet eller ej.

Skal vi komme igang ?

 

 

/Michael Eis

12.03.2020

 
René Kirk (@tykfyr) Skrevet af René Kirk (@tykfyr), 12. marts, 2020
Partnerskaber